30 April 2011

Tick Nombor Dua Puluh Tiga [ 23 ]

Berjaya MELEKATKAN ENTRY NIH ATAS SEKALI. 
Untuk entry baru, tolong picit 'Older Post' eh? Macih! =)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Assalamualaikum . . . ..


Hehehee.... Itew maluw lew nak akap kat kowang sume....... itew nak intak olong kat kowang. kowang sudi kew? tataw lew, bab itew ni maluw maluw ucin!



Hhahahahahaa....... Nak mintak pelempang beramai ramai ker dok cakap cenggituw??? 
Menggedik tak memasal!

Okeh okeh, kite translate untuk korang ehh..........

"Hehehehe...... Kite malu la nak cakap kat korang semua, Kite nak Mintak tolong kat korang, korang sudi ker? Tak tau lah, sebab kite ni malu malu kucing !"



Ceh, malu pasaipa nih?

Ehemm......

Nak mintak tolong korang vote untuk kite boleh tak?

Tupun kalau korang rasa blog kite ni cantik dan layak lah.

Kalau tak layak, better korang undi untuk yang lebih layak tau!

Lagipon ramai jugak yang dah meraih undi melebihi 100!

Kite? korang tengok lah sendirik. Hahahaaa.......

Okeh, tarikh tutup untuk mengundi adalah 30 April 2011 jam 11.59pm.

Jadi, banyak masa lagi untuk kalian mengundi!

Sila silalah ke sana yer! =D            



Tick nombor 23 tau!  Untuk  http://katekatekite.blogspot.com/


Terima Kasih ! Sayang Korang ! =D




Kite : Haha... Saja mencuba nasib =)

28 April 2011

Projek Best Wooooooo !


Assalamualaikum . . .


Dah lama rasanya kite tangguh amanah yang diberikan oleh PW nih!


Kawan kawan seangkatan dah pun selesai menjalankan tugas masing masing, kite je yang ketinggalan. Ntahla, rasa agak bz kebelakangan nih! (tapi sempat pulak update yang lainlain tu yer?) Hehehee.... Baru dapat rasa bagaimanakah perasaan untuk mengreview satu satu blog tersebut. Makan masa jugak, sebab kite kene betul betul kenal blog tuh.


Kene masuk, gledah gledah sikit, cube sane cube sini.... Hehehee... Tapi mungkin review kite ni secara am dan tak berapa bagus kot......... Tapi kite cube yer kawan kawan! Jangan marah tau kalau kalau kite melebih lebih mengkomen plak tau! =D


Hehehee... Senyum dulu sume kawan kawan...... ^_____^ 



Okeh, dimulakan dengan bismillah . . . .  Blog yang pertama : 



 
 
Nama tuan blog nih Arif Azmi, die pelajar UiTM Kuantan yer, korang leh panggil die Arif.
 
Blog die memang user friendly, sebabnyer, kalau nak komen, automatic akan keluar windows baru, then takde varification words, dalam satu page ade 5 entries, butang follow ade kat tepi tu, and ShoutBox pun agak besar dan selesa untuk meninggalkan jejak.
 
Background putih adalah pilihan yang tepat dengan font color dark gray memang cun! Mudah dibaca. Pemilihan BG 'blahblahblah' tu memang sangat sesuai dengan nama blog 'Bebelan Saja'! 
 
Setakat nih takde ape ape perlu diubah sebab dah memang ringan and sedap sedap je mate memandang and membaca dan juga melihat! =D  [berapa banyak and daaaa]


 
 
Kedua : 



Owner blog nih Cikgu tau! =) Namanya Fazrina, dah kahwin dah tu, ade gambar dengan suami berbaju pengantin! Hehehee......... Fazrina tak sabar sabar tunggu kite mereview blog beliau! Hehehee..... =D
 
Blog nih menggunakan background hitam, kite tau sebab apa! Hehehee... Sebab...... Nama blog ni kan 'Kunang Kunang' (Biarkan Aku Menjadi Sang Kunang Kunang). . . . Jadi, sebab tu lah BG kene hitam, gelap, menggambarkan kunang kunang sememangnya berada dalam gelap dan berkelip kelip! =D  Dengan font yang digunakan berwarna putih, just nice! =)

Bercakap pasal user friendly, agak lemah sedikit kat sini. Sebabnyer, kotak komen tak keluar pada windows yang lain, jadi kene tunggu satu persatu  proses mengkomen dengan sabar, tambahan pula ada kelip kelip kat tepi tu, kite nak klik 'Post Comment' die pergi windows baru 'WidgetIndex'. Huhuhuu . . .  T_T Nanti awak ubah ikut step dekat sini eh! =) So, mungkin takde masalah terklik pada widget tu lagi. Heheheee..... =D
 
Animation 'Assalamualaikum, Welcome to my blog, thnx 4 ur comment guys' tu kadang kadang agak mengganggu pembacaan.... Mungkin boleh letak dekat tempat lain =) Okeh tu je =)


 
 
Last! :

 
 
 
'Macam ni lah!'  nama blog nih, tuannyer adalah tukang urut turun temurun yang dulu gambar datuk and ayahnyer slalu nampak kat paper and majalah, sekarang tak pasti plak. =p
 
Blog nih ada tujuh tab kat atas tu, memudahkan lagi pembaca nak pilih apa jenis bahan bacaan yang korang nak baca kat sana!Ada yang serius, ada yang kelakar! Sesuai dengan tagline die, Macam macam ada! =D
 
Font color dengan background takde masalah, memang mudah dibaca. Layout pon okeh,
Cume satu nak bagitau! Cer cek Blog Banner dengan Feedjit tuh, dah terkeluar daripada layout ! =D Hehehee........... Nanti adjust sikit yer... =)


 
 
 
 
Wahhhhh............. Tak sangka! Dah selesai amanah untuk mereview tiga blog kengkawan dalam kumpulan tujuh! Yehaaaa..... Boleh la tido lena malam nih! Kenyang sikit makan.... Mandi pon boleh lah basahkan rambut! Hahahahaa.......

Sorry geng! Gua lewat sikitlah! Hik3........ =p

Kepada Pembawa Wacana , TerimaKasih sebab buat segmen best nih!



 
 
 
Kite : Okeh, nak balik keje dah nih! Wah! Sanggup balik lambat semata mata nak wat entry nih! =p Asik tertangguh jerk T_T huhuuuu...... Yes! Nak singgah pasor tani, beli burger! =p

Peraduan : Entry bulanan terbaik anda dari FARISZ@AZ.Com

Assalamualaikum . . .


Okeh, pepagi ni ternampak satu contest cam best, tengok tajuk contest tu, 'Entry Bulanan Terbaik'.


Pergh... Mencabar nih, rase cam belom ade yang terbaik kot dari KatekateKite setakat ni kan???


Tapi, setakat mencuba tu takde masalahkan kengkawan? Yang penting, keyakinan perlu ada ! =D


Tapi, Encik Farisz ni takde lah nak bagi hadiah wang ringgit ke ape kat korang, cume nak bagi  promosi kepada entry korang jerk! . . . Bergaya tu ! . . . =p


Syarat syarat penyertaan pun mudah jerk!


Terma dan Syarat :-

1. Hanya dibuka untuk "follower" FARISZ@AZ.Com
     - Settled !

2. Klik "share" catatan ini sama Facebook atau Twitter.
    - Siap !

3. Buat satu entry "Peraduan : Entry bulanan terbaik anda dari FARISZ@AZ.Com" dan berikan link "entry" tersebut melalui ruangan comment di bawah.
    - Dalam proses, tengah mengarang, nanti kite buh link entry ni yer! =p

4. Berikan 1 catatan dari blog anda yang anda rasa ia catatan terbaik pada bulan April 2011.
    -  Hobi Kumpul Sampah ? (konon konon cam terbaiklah)
 
5. Ajak 5 blogger lain menyertai peraduan ini.
    - aliarosli
    - nesloo
    - Epal Hirata
    - Bella Bell 
    - amNi diAry

6. Bukan blog berunsur perniagaan atau kelucahan dan catatan di blog anda yang anda pilih mestilah tidak mempunyai unsur seks/kelucahan dan isu perkauman/politik dari segi ayat catatan atau pun gambar catatan tersebut.
    -  Baru ingat nak bagi entry yang ini, tapi tajuk cam ade unsur ehemm ehemm, so tak jadilah! =p

Tarikh tutup : 30 April 2011
Kite :  Ade amanah belom selesai!

27 April 2011

Selimut Pun Boleh Jadi Shawl, Lilit Lilit Atas Kepala ! [haha]



Assalamualaikum . . .



Hehehee.... Ingat lagi tak Hadiah Dari Yang Tersayang tu ? ? ? Yang kite dapat malam tadi? Kite dah pakai tau!



Fuhhh!!! . . . . Skali pakai, dah betol macam sarung selimut atas kepala beb! Hahahaa........ Yelah, dah la panjang, lebar, tebal pulak tu! Hahahaa... Rase dah macam nak tukar tudung jerk masa tu, tapi dah lambat nak pi opis, ape lagi, bedal jela labu...........



Pakai dengan penuh rasa ketebalan dileher! Macam mafla pon ader! =p



Nak taknak, sedapkan hati, kate, "ok lah nih, cun ape!"   Hahaha.... perasan sekejap disitu yer! Hahahaa.... Keyakinan tu perlu ade yer kawan kawan! Supaya anda tak down seharian di opis! =D





Hahahaa... Kantoi berangan dalam kelas! =p




Hahahaaaa . . . . Okeh lah tu! Ni kang mesti jarang pakai or tanak pakai langsung! Sape nak, bagitau yer! Hahahaa..... Eh eh ehh... Kat entry yang itu, macam ramai je yang nak! Yang laki laki pon nak! Hehehee.... Kalau camni, kene buat contest / giveaway lah nanti! Boleh kasik hadiah ramai ramai kat korang! =D




Kite : Kite memberi, anda menerima, kite membeli, sama sama merasa! =)

Susah Jugak Bile Buah Tersepit Kat Celah Batang !


Assalamualaikum . . .


Sebelum ni kite penah cite, kite ade buat aktiviti hari Sabtu lepas. Dan masa tu jugak Ayah Kite ade pesan sesuatu.....


Sebabnyer, mase tu kite tolong mak and ayah kite menyawet. Selalunyer, kite tak pernah pon tolong, pernah sekali lah, pergi tapi tolong gitu gitu je lah.....


Tapi kali ni, memang betol betol lah tolong sampai kua peluh jantan betine sume!


(Sebabnyer, abang ipar tak dapat nak tolong, Adam demam)


Masa tu, baru kite tahu, peritnyer mak ayah kite bekerja... Sedih tau, sepanjang masa membanting tulang tu, kepale otak kite gigih memikirkan pengorbanan mereka. Penat, letih, sakit, semua tolak tepi! Semua tu belakang kire, yang penting kerja dilakukan dengan tekun dan gigih! macam tu jugaklah kite buat, Kite tak nak cakap, buah tu berat ker, tempat ni semak ker, semut banyak ker, panas lah, busuk lah, peluh lah, haus lah, takde! semua tu dah buang jauh2! Kite buat laju laju, kuat kuat, tak banyak cakap. (sebab, kalau banyak cakap nanti letih)



Ni lah pengalaman pertama kite, tengok proses menyawit macamana. Payah jugak tau! Kene tahu teknik dan memerlukan tenaga yang kuat! Bukan men pahat jerk buah tu! Rupenyer, buah sawet ditampung oleh batang/pelepah daun die. Then, kene pahat(tatau nama lain) pelepah tu dulu, baru boleh pahat buah die. Tapi, nak pahat tu, tenaga kene banyak! Ada sesetengah pelepah agak susah nak putus, sebab pelepah die banyak serat and liat.


Then, baru boleh pahat buah die. Paling mencabar bile buah tu tersepit kat celah batang pelepah tersebut! Huh! Payah jugak kite tengok ayah godek kiri kanan atas bawah nak pahat pelepah tu! Bile buat banyak kali, tenaga berkurangan, tu yang mencabar!



 
 Kerja kerja memahat batang and buah kelapa sawit, ayah yang buat sensorang, 
berapa ekar tu kite tatau.




Kite ngan mak, alihkan pelepah yang dah dipahat kumpulkan ketepi, angkat buah masuk lam kereta sorong, dan kutip biji biji yang berterabur.
Pastu kumpul kat beberapa kawasan.




Bagi buah yang besar dan berat, ayah akan tolong angkat sebab bahaya untuk wanita wanita ayu gagah seperti kami untuk mengangkat buah tersebut! =p



Ayah pesan, kene letak perlahan lahan dalam kereta sorong tu, sebabnyer, nanti patah kete sorong tu! Hahahaa... adeke patut, kite men baling jerk lam tu! Ganas betol! =D




Dah siap separuh, baru adik kite ni sampai, so, die tolong bawak masuk dalam kereta sorong semua buah yang kami dah kumpul dan longgok kat depan.





Ni lah hasil titik peluh kami hari itu =) Tak banyak, tapi Alhamdulillah, syukur atas rezeki yang Dia limpahkan kepada kami sekeluarga =)




Harap maklum, kebun ni memang semak sikit, dah banyak rumput rampai, sebabnyer ayah kite busy dengan sawah die, tak sempat nak meracun kebun.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
Sebelum gerak ke kebun, mak kite dah pesan, pakai kasut tapi kite tanak sebab kasut mak kite sempit nanti tak selese, so dengan slumber kite pakai sliper, sampai2 jerk, mak suh pakai stokin, sebab nanti kaki calar , kene duri and rumput .
Hahahaa... Tengok! Lawak giler! =D



Ade lagi, mak pesan, pakai baju lengan panjang, nanti nyamok and tangan calar calar, kite tamo dengar kate, pakai gak tshirt lengan pendek, sebabnyer, malas carik baju lengan panjang! Sampai sampai je, mak suruh pakai sarung lengan yang cam org bawak moto pakai tu, tebal, alih alih . . . . . . . . Buat keje tak sampai setengah jam,



Pelipat siku dah gatal gatal and bintat sebab bende tu tak meresap peluh!
Tros bukak! Pastu muler lah nyamok gigit lengan kite, takpe, redha, sikit pon tak merungut!




Pastu mak kite suh pakai topi, sebab, nanti kepala tersangkut pelepah kelapa. (sebabnyer, pokok kelapa kami ni rendang rendang lagi!)
 


Heeee... Ade macam nyonya jual sayur tak ? =p





Haaa... nampak tak? kene pakai sarung tangan! Nanti takot kene duri, or calar balar tapak tangan and boleh jadik kuku sompek! Tapi, dalam masa kite pakai sarung tangan tu pon....... Kuku leh jadik cenggini tau! . . . .


Ei ! Hitam bertahik ! 



Hahahahaa... Relax la... macam ni lah orang keje kebun! Hahaha... jangan beranganlah si kaki kaki manicure pedicure kat luar sane nak gi kebun! Nangis korang nanti! Orang yang kuat mental and fizikal je tau leh wat keje keje berat cenggini ! =D


Haaaa . . . . Sambil sambil berkebun tu, jangan lupe dengan hobi kite tu! Kate Sayangkan Bumi! Mari buktikan!




Banyak jugaklah dapat, besar besar pulak tu! 


Botol botol racun dan botol botol minuman.



Actually, sebelum nih, ayah upah Indon menyawit, ayah just datang tengok je, tapi sekarang ayah dah tahu teknik teknik menyawit, tak payah la upah lagi, boleh cut cost! =) Lagipun anak anak ade, boleh tolong. Seronok jugak aktiviti hujung minggu dengan femli macam nih! Lagi berbaloi daripada pergi jogging dekat Tanjung Ketapang! =D


Berpeluh peluh giler kite mase nih! Dah balik, malam tu ayah kate, "basah baju Angah tadi."  Kite sendirik pon tak perasan! Mak dengan ayah tak habis habis bersyukur, "Alhamdulillah Angah tolong, kuat jugak." (baru tau ke anak mak yg comel ayu manis ni kuat?)


Tipulah kalau kate tak sakit sakit badan kan? Malam tu kaki je sakit, esoknye pulak badan sakit, 2 hari lah jugak! Pastu hilanglah, alaa... lenguh lenguh biasa jerk! =) Malam tu siap bawak mak ayah gi jalan jalan Tanjung Emas lagi! Amik angin tepi sungai sambil makan buah =) Pastu lepak jap kat Bentayan makan Yong Tau Fu =)


Eh eh ehh.... Korang sume amacam? Penah ke buat kerja berat macam ni? Percaya tak Kakak KatekateKite yang chumel kat header di atas tu buat kerja berat macam jantan Hulk Hogan!



 Hai Cik KatekateKite, anda memang kuat!



Hahaa . . . Silalah percaya! Itulah yang dikatakan wanita sekarang sama taraf macam lelaki, mampu buat kerja berat, dalam masa yang sama lebih bereducation and lebih matang dan lebih professional daripada lelaki =p  Lelaki sekarang pulak, lebih ramai yang metrosexual, pergi kebun pun malu malu and takut takut! =D (jangan marah yer laki laki sekalian!)




Kite :  Bantu membantu amalan mulia. =)

Hadiah Hari Lahir Dari Tersayang !


Assalamualaikum semua . . . (baca dalam nada yang sangat happy okeh!)



Heheheheee . . . . Terharu tak baca entry kite yg lepas ?


Kali nih nak buat entry pasal perasaan / mood jugak! 


Tapi lebih kepada mood yang happy yippy yippy ! Hahahaaaa.....


Sebab apa? Hehehehee... Ceh! Dah terpampang besar didada akhbar, lagi mau tanya! Haha.


Ermmmm............................. Tengok lah nih! Kite dapat hadiah dari yang tersayang tau!


Ehem ehemmm..... Cube teka ? Dari siapa, dan apa die hadiah nyer ? =p



 Macam selimut pon ade kan! Hahaha.



Itu adalah hadiah dari kite untuk diri kite sendirik! Rasa sangat sangat bahagia bile dapat menghadiahkan diri sendirik dengan sesuatu yang paling die suke! Hehehee... Yelah, kite patut menghargai diri kite tau! Amalkan lah! Pasti kalian bahagia dan happy! (Ceh, pandai je nasihat, padahal sendirik pon nak beli kebahagiaan)




Murah murah tau! Sumer RM10! Hehehee..... Ingat nak beli wedges baru... Tapi lom gaji =.='



Actually kat rumah tu dah banyak sangat shawl, beli yang baru, yang lama dah campak kemana, ingat pasnih nak bagi jelah sebagai hadiah kunangkunangan kenangkenangan kat hampa, tapi pre-loved jelah, agak ade yg nak ker? hurmmm......



Eh ehh.... Tak sabar nak pakai esok! Pastu nak amik gambor nak tayang kat hampa! weks! =p




Kite : Kebahagiaan tak boleh dijual beli tau!

26 April 2011

Nak Hadiah Kebahagiaan. Boleh Beli Tak?

Assalamualaikum . . .


Sempena Hari Ulang Tahun Kelahiran kite yang ke bla bla . . . Tak ade lah yang tanyer nak apa, tak adalah yang sibuk sibuk pergi kedai pilih pilih hadiah, tak ade lah yang sibuk online sane sini carik pakaian or accessories untuk dibeli, tak ada jugak lah yang kecoh nak pergi kedai kek beli kek bang sepotong dua bahkan sebuku lima!


Lebih lebih lagi yang ligat kepala otak memikirkan tentang surprise yang bakal dilancarkan pada duapulohenamapril, malah tiada juga yang mahu kecoh kecoh membaling telur, tepung atau krim kek kepada kite! (Belom pernah ada dan tak kan pernah mungkin selama duapulohenamtahun ini)


Tetapi, Alhamdulillah, ramai juga yang mendoakan kebahagiaan, keberkhatan keberkatan dan kebaikan kepada kite, Terima kasih semua! =)


Jadi, malam ini adalah malam yang penuh kesayuan, keseorangan, kesyahduan, kerinduan, keinginan, keheningan, keberantakan, kemuraman, kekosongan, kebuntuan, kekitaan, kemengarutan kelebihan kesudahan! Hahahaa . . . .


Ermm.... Alhamdulillah, ada BabyShiro tempat untuk ku mengadu nasib dan bertanggungjawab membawaku bersiar dimalam hari. (padahal drive sendiri pon)


------------------------------------------------------


Tadi mesej mak, mengadu pasal duet tak bleh kua seploh seploh lam bank ;


Kite : Hurm..... Takde rezeki, duit tak bleh kua seploh seploh plak . . . =(
Mak : Sian nyer . . . Takpe, nanti mak blanje, nak hadiah apa ?
Kite : Nak hadiah kebahagiaan . . . Boleh beli tak ?
Mak : Boleh. jawapannya redha ape yang kita ada, syukur apa yang kita dapat.
Kite : Ok . . . . Terimakasih mak ! =D





Kite : Redha ape yang kita ada, syukur apa yang kita dapat.

Terima Kasih Sayang . . .

Assalamualaikum . . .

Selamat Pagi Semua ! . . .

Harap harap semua orang ceria lah pagi ni yea! =)

Kite half half......... Tak tahulah kenapa . . . =(

Happy, tapi dalam masa yang sama ada sedikit kemuraman . . . Takpe tolak tepi yang tu, kite amik yang ceria okeh! =)

Pagi pagi baca entry aliarosli pasal 'aku gembira bila buat orang gembira', actually entry tu bukan untuk KatekateKite, but kite nak berterimakasih jugak kat aliarosli coz buat kite gembira! Sayang alia lebih! mmmuahhh!!!

Sebabnyer, malam malam tadi, tengah tengah malam die call kite, kite tido awal malam tadi cz penat sangat (tatau la penat kenapa) tapi pas tengok Juvana tros tido!

Kenapa die call yer? =)

Berikutan daripada entry yang ini harini adalah tarikh bermakna buat kite! Umur kite dah 26 tahun (dah tue weh!) pada 26 April! 

Terimakasih alia sebab buat akak gembira tengah tengah malam call and wish birthday akak! =D
(kite tatau mana die tahu birthday kite malam tadi, cz die wish sebelom entry tu di publish, actually entry tu auto publish la sayang! bukan akak bangun tetengah malam =p )




 
 
Kite :  Terimakasih emak dan ayah!!! =)      [Jom vote untuk kite no. 23 kat sini tau!]

TAHNIAH ! 264 pada 264 !

Assalamualaikum . . .


Selamat Pagi semua ! ! !

Wahhhh.... Ceria tak entry pukol dua belas pagi nih?

Hehehee....... 

Okeh entry pepagi bute nih ade tujuan utamanya.....

Iaitu nak menghargai penumpang 'Keretapi Balik Muo' kite tuh! =D


Penumpang yang ke 264 !







Apa istimewanya dengan nombor 264 nih ek ?

Actually kite target penumpang ke 264 akan tibe pada 26.4 tapi dah salah percaturan kerana rezeki lebih murah jadi die datang pada 25.4 ! Apepon kite tetap berterimakasih kepada penumpang ke 264 dan semua penumpang penumpang Keretapi Balek Muo tu ! Yehaaaaaaaa . . . . . ! ! !



Eh eh ehh...... Kite tak bagitau lagi eh kenapa 264 tu? Hehehee..... Korang teke  sendirik boleh? Hik3.... Sesaje nak memanje ngan korang sumer, takkan tak boleh kot? =p




Esok kite bagi tau eh? eh? eh? =D



Kite :  Nombor yang menarik ! =D       [Jom vote untuk kite no. 23 kat sini tau!]

25 April 2011

BEN CARI BLOG BARU LAH

Assalamualaikum . . .



"Ini sekadar segmen suai kenal antara blogger terutamanya blog blog baru .."







5 blog baru yang kite suke :










 5 blog lama yang kite suke :









Kite : Jom vote untuk kite no. 23 kat sini tau! Jangan lupe tengok, ape pesan ayah kite . . . =)

Ayah Pesan . . .

Assalamualaikum . . .


Hujung minggu haritu adelah wat aktiviti sikit dengan mak ayah, nanti nak cite pasal tu, kemudian.


Sekarang nak cite pasal pesan ayah hari Sabtu lepas.... 


Masa tengah syiok tolong ayah dekat kebun, Ayah pesan, 

"Angah nanti ade duit beli tanah....blablabla..."



Sebenarnyer ayah cakap panjang sangat sangat, dari satu pokok, ke pokok yang lain, masa tu manalah kite dengar, tapi beliau seronok bercerite, heheheee...... Tak baik ek kite? Tapi kite memang tak banyak cakap masa tu, agak letih.


Then tak habis setakat tu sahaja, masa dalam kereta, on the way balik dari kebun ke rumah, ayah ulang lagi pesan beliau ;

"Angah, kalau dah stabil nanti, ade duit, beli tanah, kecik pun takpe, buat sikit sikit."



Panjang lagi sebenarnyer, tapi takat tujelah yang masuk lam kepala. Kite hanya dengar dan tak bg apa apa feedback sambil kepala otak ligat berfikir dan hanya menjawab dalam hati, "Ok yah, Nurul ingat pesan ayah."

--------------------------------------------------


Korang ade yang dah beli tanah? Tanah lagi mahal daripada rumah kan? Dan harga tanah makin naik tak macam harga rumah yang makin turun kan? Kite kalau cakap bab tanah rumah kete sume memang failed! Tak tahu and jarang amik tahu. Huhuhuuu............

Tapi, kite akan ingat pesan ayah kite tu . . . .




Kite : Jom vote untuk kite no. 23 kat sini tau!

Contest Si Manja & Lappy

Assalamualaikum . . . .


*Tetibe rase KatekateKite dah macam blog untuk join contest lah! Hahahaaa.... Lantak pi lah! Nanti ade mood bercerite kite cite yang best best eh! Kite janji kat korang! =p Sekarang nih belom ade mood mengarang, cite memang ada! =D





" Contest pertama dari Ibu MUIZ..Sempena blog Ibu MUIZ berusia setahun.. "


 Kelik banner kalau rase macam nak juin sama! =p



Tarikh tutup penyertaan 10/5/2011 @ 12.00 am 






Nama : Muhammad Khairul Adam Bin Daud
Umur : 7 bulan (29 September 2010)


*Gune gambor anak akak kite (dah mintak kebenaran tau!) =p





Kite : Budak budak zaman sekarang, memang pantang nampak laptop or handphone! =p

Segmen Review Dalam Review Bersama Pembawa Wacana

Assalamualaikum ! . . .

Selamat Pagi semua ! . . .

Rasa macam lama pulak cuti ek? Cuti dari berblog. Huhuuu... Rindu bangat! =p

Blog pon suram..... Muram, Takde yang komen, ade seketul je komen, hahahaaa.......

So, pepagi ni malas lah nak mengarang entry beberat, nak join segmen Pembawa Wacana jerk!



Sebabnyer, kite nak jugaklah orang hebat berpengalaman yang berdiri disamping orang orang yang hebat jugak, memberi kritikan hebat yang bernas lagi membina kepada KatekateKite nih! Apakah katekatekite ni best? Kurang? Lebih? Jadi, sebarang perubahan dapat dijalankan dengan berhemat! Segala komen akan diambil berat! Aicewahhhhh.... Bahasa merapu meraban! =p

Okeh, untuk pengetahuan korang, segmen nih agak berbeza, untuk pemahaman, better korang baca sendirik kat sana. Tapi sikit jerk, kemudian beliau akan ceritakan dengan lebih lanjut!


"Korang akan mendapat pengalaman mereview blog orang lain....  "


Babai! =D



Kite : Jangan lupe, vote no. 23 kat sini tau !  =)

23 April 2011

CONTEST TABIK sama kamu !

Assalamualaikum . . . .


Kalau ditanya siapakah yang akan kite beri TABIK hormat ?

Pertama yang terbayang difikiran, sudah tentu emak dan ayah !




Sebab mereka sememangnya layak untuk menerima tabik hormat daripada kite! Jawapan tipikalnya adalah kerana merekalah yang membesarkan kite. Jawapan luar biasa, hanya kami yang tahu.

Sepanjang 20an emak ayah membesarkan kite, dari kecil, dalam rahim emak, membesar selama 9bulan, mereka jaga supaya sentiasa sihat, smpailah keluar ke dunia yang nyata, yang ada pelbagai ujian dan dugaan.

Sepuluh bulan emak membesarkan kite tanpa ayah disisi, hanya bertemankan akak seorang (yang selang setahun lebih), dan kakak sepupu (lepasan SPM) yang menemani emak, ayah pulang (dari kursus) tatkala kite pandai bertatih.

Kuat sungguh hati seorang emak membesarkan dua anak kecil di rumah flat yang tinggi.

Hidup agak senang(kot), sebab mak selalu cerita, kerusi ni sebaya dengan umur angah, dapur gas ni beli masa angah kecil. Alhamdulillah. Mungkin masa membesarkan kakak, mereka baru membiasakan diri dengan hidup berumahtangga.

Bila bersekolah, kite pasti, emak dan ayah sangat bangga dengan pencapaian anaknya yang selalu naik pentas. Alhamdulillah, mereka bijak mendidik kami.

Tetapi itu hanya sementara, dek kerana kejutan budaya, kite dah duduk rumah sewa seawal umur enambelas tahun. Bayangkan, umur muda sebegitu, memang perit untuk mak dan ayah menjaga. Pelbagai ujian mereka tempuhi, bukan menyenangkan mereka tapi lebih banyak menyusahkan.

Sehinggakan kite tak dibenarkan belajar jauh dari family, jadi hanya sambung diploma dekat dengan rumah, boleh pergi dan balik sendiri. Tetapi kaki anak muda, pandai mencari helah untuk bersuka ria. Sampaikan nikmat memiliki telefon bimbit ditarik serta merta dan dibawa berjumpa pengubat traditional mengubati penyakit mahu bebas ini.

Alhamdulillah, manusia boleh berubah. Kemudian emak dan ayah bersusahpayah pula melawat anak yang demam sehingga ke Penang. Itulah pengorbanan emak dan ayah. Tak sanggup melihat anak merengek rengek kesakitan. Besar pengorbanan mereka.

Alhamdulillah, kite dapat membalas jasa mereka dengan segulung ijazah walaupun keputusan tidak begitu membanggakan. Cukup untuk memenuhi impian seorang ayah yang mahukan seorang anaknya menjejakkan kaki ke menara gading.

Sekarang belum cukup lagi balasan kepada jasa mereka selama 20an membesarkan kite, kerana mereka masih lagi perlu mengeluarkan perbelanjaan untuk anak ini. Bilalah dapat ku balas kesemua jasamu emak dan ayah.

(maaf, bila cerita pasal mak dan ayah memang sukar untuk berhenti)

Sorry mina, cerita tak cukup pendek.huhu........

Ermmm........ Kite idamkan skirt kembang kaler itam! (ahaks, over plaks!)
Kek coklat pon okeh lah! Tamo coklat coki2! hiks3 =p





Kite : Terukkan perangai ? T_T

Berbilion Tindakan Hijau !

Assalamualaikum . . .


Alhamdulillah . . . Dah makan dah pecal keli, pengat and sayur goreng+petai! =D

Pastu ni baru balek dari makan sate ! Hahahaa........ Inilah masanya memenuhkan perut yang ramping! (ramping ker? =p )

---------------------------------------------------------


Eh ehh ! . . . Sorry tau ! Kite baru tahu, harini HARI BUMI ! Huhuuu.... Tula, kurang membaca ! Tadi masa on the way balik Muar, baru dengar kat Hot.fm, depa nyanyi lagu Hari Bumi tu, sedap betul depa buat lirik sendirik ! =D

Kite support Hari Bumi ! Kite kan CINTAKAN BUMI, tengok lah bukti yang kite dah buat ! =)

Tema Hari Bumi 2011 yang disambut pada hari ini 22 April 2011 ialah 'Berbilion Tindakan Hijau' dimana ia membawa maksud, pelbagai cara yang boleh kita lakukan untuk memulihara alam sekitar kita tau ! BERBILION tuuuuu....................

Paling mudah, mulakan dengan aktivi sekeluarga, iaitu KITAR SEMULA barang barang yang terpakai di rumah! Jomlah lakukannya kalau kita benar benar sayangkan BUMI kita nih! Ayuhhhhh . . . . . . . ! ! !

Jangan pula mengeluarkan berbilion ringgit untuk pelbagai program program di luar sana semata mata pada hari hari tertentu sahaja! Tapi usaha murni tersebut perlulah diteruskan bukan? Ya, teruskan! Supaya kita dapat hidup dalam suasana yang aman harmoni dalam BUMI yang sentiasa terjaga!



Kite : Harini dah 23hb lah! =p  Eh ehh.... Jangan lupe vote no. 23 tau! =)

22 April 2011

Pengat Petai ? ? ?

Assalamualaikum . . .

Semalam giler giler punyer ngantok, pas isyak tros tido, dengan lampu tak tutop, kipas laju giler (slalu sebelom tido mesti slow kan kipas), dengan kain lam mesin basuh tak sidai, dengan kain melambak atas katil tak lipat, dengan beg laptop atas katil, bayangkanlah....... Terok betol anak dara tido ngn kain kain melambak kan? hahahaa....

Serius! Mule mule mood bunge bunge nak gayut, tapi tros down (atas masalah masalah tertentu) sampaikan tros terlelap gitu!

---------------------------------------


Hari nih, kelas pagi petang, ade ke patut, lam kelas 2 orang je yang datang dari 9 orang ? Huhuuu...... T_T

And then, habis je klas busy wat minute mesyuarat yang tak sudah sudah tu, harap harap dapat lah hantar kan Manager before balik kang.

Jap lagi kang klas lagi nih, tapi gigih taip entry dulu, sian korang masuk blog kite takde pape, boring betol! Dahla suroh vote, tapi takde entry, boring, muak. Hahahaa.....


-----------------------------------------------------------


Okeh, sebenarnye nak cite, tengah syiok mengarang minute mesyuarat tadi, mak call no 014, angkat angkat,

"angah, ada masalah ker?"

"takde mak, kenapa"

sambil bercakap sambil amik hp 012, and cek, rupenye ade mesej, mak bagi tadi, belom baca. mesej die cenggini,

"Anga blik ariape mak da belikan petai ni jap g buat pengat"


----------------------------------------------




Heheheee.......

Petai tu memang favorite kite tau! Masa kekecik, mak kate, atok (nenek) kite bawak petai besar, ape ntah nama petai tu, kite dengan slumber makan (ratah) cenggitu jerk! Depa punye lah gelak! Hahahaa....

Sampai sekarang mak mesti cite lagi pasal tu, tapi kite tak ingat langsung sebab masa tu kekecik lagi =p

Tadi, tanye mak, masak pengat apa? Ubi, keledek, pisang, bla, bla, bla, sumer ade, 6 dalam 1 mak kata! Hahahaa...





Pastu tanye lak, mak tak masak udang masak petai ke, mak kata tak, udang belom ade! Ni hah mak masak keli masak pecal!




Fuhhh... Tertelan telan ayaq lioq tau!...........

Gambar sumer kite google tau, saje nak tepek kasik korang terliur skali! Hahahaa.... Dengki! =p

Pastu korang perasan tak? Sume makanan harini bermula dengan huruf P okeh! Pengat, Pecal, Petai! Hahahaa..........




Kite : Balik nanti nak drift sampai Muo! =D
Jangan lupe vote no 23 kat sini --> http://iniwootwoot.com/undian-contest-blog-tercantik/

21 April 2011

Jom Join Bloglist Hackers

Assalamualaikum . . . .

Nak join? Tekan banner !


Join Bloglist pulak! Hehehee . . . . ..

Kite nak masuk Group : Bloglist Gadis Pilihan Hackers

Sebab apa ek nak masuk bloglist Hakers nih ?

Ermm . . .

Biasalah, sebab nak memperbanyakkan lagi rakan rakan blogger. Dan nak kasik depa sumer kenai sapa Cik KatekateKite nih! ngeeee~

Itu sahaja, sekian terimakasih!



Kite : Mintak tolong vote nombor 23 kat sini yer http://iniwootwoot.com/undian-contest-blog-tercantik/

20 April 2011

SEGMEN DIALOG BLOGGER BERSAMA PEMBAWA WACANA

Hello hello helloooooo ! ! ! . . . .



Hahahahaa.... Saje nak mencube nasib! =p



Ups ! . . . .



Assalamualaikum sume, minta maap.......... Terlebih excited plak! =.='



 Nak join ? Tekan banner ! Sampai tengah malam ni jer yek ! =p
 
 
 
 
 
Tanak??? Tanak sudah, bacer ler kite punyer dialog yang tah pape kat bawah nih! Hahahahaaa..........


 
 



Boleh ? Boleh ? Boleh tak ? Ermmm..... Kalo tak bleh, jom blah!

Eh ehh....... Sebelom tu, jangan lupe tengok, ape pesan mak kite ? ! =D




Kite : Sebenarnyer banyak keje nih, tapi nak jugak ngade ngade join segmen bagai! =p