28 April 2011

Projek Best Wooooooo !


Assalamualaikum . . .


Dah lama rasanya kite tangguh amanah yang diberikan oleh PW nih!


Kawan kawan seangkatan dah pun selesai menjalankan tugas masing masing, kite je yang ketinggalan. Ntahla, rasa agak bz kebelakangan nih! (tapi sempat pulak update yang lainlain tu yer?) Hehehee.... Baru dapat rasa bagaimanakah perasaan untuk mengreview satu satu blog tersebut. Makan masa jugak, sebab kite kene betul betul kenal blog tuh.


Kene masuk, gledah gledah sikit, cube sane cube sini.... Hehehee... Tapi mungkin review kite ni secara am dan tak berapa bagus kot......... Tapi kite cube yer kawan kawan! Jangan marah tau kalau kalau kite melebih lebih mengkomen plak tau! =D


Hehehee... Senyum dulu sume kawan kawan...... ^_____^ 



Okeh, dimulakan dengan bismillah . . . .  Blog yang pertama : 



 
 
Nama tuan blog nih Arif Azmi, die pelajar UiTM Kuantan yer, korang leh panggil die Arif.
 
Blog die memang user friendly, sebabnyer, kalau nak komen, automatic akan keluar windows baru, then takde varification words, dalam satu page ade 5 entries, butang follow ade kat tepi tu, and ShoutBox pun agak besar dan selesa untuk meninggalkan jejak.
 
Background putih adalah pilihan yang tepat dengan font color dark gray memang cun! Mudah dibaca. Pemilihan BG 'blahblahblah' tu memang sangat sesuai dengan nama blog 'Bebelan Saja'! 
 
Setakat nih takde ape ape perlu diubah sebab dah memang ringan and sedap sedap je mate memandang and membaca dan juga melihat! =D  [berapa banyak and daaaa]


 
 
Kedua : 



Owner blog nih Cikgu tau! =) Namanya Fazrina, dah kahwin dah tu, ade gambar dengan suami berbaju pengantin! Hehehee......... Fazrina tak sabar sabar tunggu kite mereview blog beliau! Hehehee..... =D
 
Blog nih menggunakan background hitam, kite tau sebab apa! Hehehee... Sebab...... Nama blog ni kan 'Kunang Kunang' (Biarkan Aku Menjadi Sang Kunang Kunang). . . . Jadi, sebab tu lah BG kene hitam, gelap, menggambarkan kunang kunang sememangnya berada dalam gelap dan berkelip kelip! =D  Dengan font yang digunakan berwarna putih, just nice! =)

Bercakap pasal user friendly, agak lemah sedikit kat sini. Sebabnyer, kotak komen tak keluar pada windows yang lain, jadi kene tunggu satu persatu  proses mengkomen dengan sabar, tambahan pula ada kelip kelip kat tepi tu, kite nak klik 'Post Comment' die pergi windows baru 'WidgetIndex'. Huhuhuu . . .  T_T Nanti awak ubah ikut step dekat sini eh! =) So, mungkin takde masalah terklik pada widget tu lagi. Heheheee..... =D
 
Animation 'Assalamualaikum, Welcome to my blog, thnx 4 ur comment guys' tu kadang kadang agak mengganggu pembacaan.... Mungkin boleh letak dekat tempat lain =) Okeh tu je =)


 
 
Last! :

 
 
 
'Macam ni lah!'  nama blog nih, tuannyer adalah tukang urut turun temurun yang dulu gambar datuk and ayahnyer slalu nampak kat paper and majalah, sekarang tak pasti plak. =p
 
Blog nih ada tujuh tab kat atas tu, memudahkan lagi pembaca nak pilih apa jenis bahan bacaan yang korang nak baca kat sana!Ada yang serius, ada yang kelakar! Sesuai dengan tagline die, Macam macam ada! =D
 
Font color dengan background takde masalah, memang mudah dibaca. Layout pon okeh,
Cume satu nak bagitau! Cer cek Blog Banner dengan Feedjit tuh, dah terkeluar daripada layout ! =D Hehehee........... Nanti adjust sikit yer... =)


 
 
 
 
Wahhhhh............. Tak sangka! Dah selesai amanah untuk mereview tiga blog kengkawan dalam kumpulan tujuh! Yehaaaa..... Boleh la tido lena malam nih! Kenyang sikit makan.... Mandi pon boleh lah basahkan rambut! Hahahahaa.......

Sorry geng! Gua lewat sikitlah! Hik3........ =p

Kepada Pembawa Wacana , TerimaKasih sebab buat segmen best nih!



 
 
 
Kite : Okeh, nak balik keje dah nih! Wah! Sanggup balik lambat semata mata nak wat entry nih! =p Asik tertangguh jerk T_T huhuuuu...... Yes! Nak singgah pasor tani, beli burger! =p

6 yang berkata kata:

mcm ni lah said...

mekasehh nti sy ejas blk smule :)

kau kesah ke?? said...

oh kite itu segmen apa? hehehee.. ko pomote blog ke? baiki blog ke? err.. ta paham suda.

Pembawa_Wacana said...

wah....very nice punyer review... :)

fazRina said...

tq..insyaallah akan diperbaiki..

Nasriq said...

oooo... nak di review jugak boleh? huhu...

jeBateja said...

sulah lebih seminggu menghilang ni...mana pegi....???...ahakz