25 April 2011

Ayah Pesan . . .

Assalamualaikum . . .


Hujung minggu haritu adelah wat aktiviti sikit dengan mak ayah, nanti nak cite pasal tu, kemudian.


Sekarang nak cite pasal pesan ayah hari Sabtu lepas.... 


Masa tengah syiok tolong ayah dekat kebun, Ayah pesan, 

"Angah nanti ade duit beli tanah....blablabla..."



Sebenarnyer ayah cakap panjang sangat sangat, dari satu pokok, ke pokok yang lain, masa tu manalah kite dengar, tapi beliau seronok bercerite, heheheee...... Tak baik ek kite? Tapi kite memang tak banyak cakap masa tu, agak letih.


Then tak habis setakat tu sahaja, masa dalam kereta, on the way balik dari kebun ke rumah, ayah ulang lagi pesan beliau ;

"Angah, kalau dah stabil nanti, ade duit, beli tanah, kecik pun takpe, buat sikit sikit."



Panjang lagi sebenarnyer, tapi takat tujelah yang masuk lam kepala. Kite hanya dengar dan tak bg apa apa feedback sambil kepala otak ligat berfikir dan hanya menjawab dalam hati, "Ok yah, Nurul ingat pesan ayah."

--------------------------------------------------


Korang ade yang dah beli tanah? Tanah lagi mahal daripada rumah kan? Dan harga tanah makin naik tak macam harga rumah yang makin turun kan? Kite kalau cakap bab tanah rumah kete sume memang failed! Tak tahu and jarang amik tahu. Huhuhuuu............

Tapi, kite akan ingat pesan ayah kite tu . . . .




Kite : Jom vote untuk kite no. 23 kat sini tau!

8 yang berkata kata:

y u y u Z u l a i k h a said...

yuyu dah beli tanah. tanah organik nak tanam pokok ^^

KatekateKite said...

hehehee......

kite tanam pokok pakai tanah bakar jerk! tak payah beli! =p






*padahal tak pernah tanam pokok pon! =p

KUREKURE COMEL said...

hehehe..apak mina pun pesan mcm tu...
ni tgh berusaha beli tanah pulak..
hihihi...

MaMa CyDa said...

harga tanah mahal ... harga rumah lagikkkkk mahal .. mana pernah harga rumah nak turun ... harga henpon jek bleh turun hu3

kau kesah ke?? said...

betol harga tanah makin lama makin mahal. aku pon nak cari tanah heeee.

KatekateKite said...

mina : jom berusaha!!! =D


kak dot : nampak sangat lerrr nurul tatau aper2! hahahahaaa...... >.<


bedah : jomjom beli tanah! sikit sikit pon takpe, lama2 jadik banyak, untuk anak cucu nanti =)

nub said...

nak beli tanah gak aa,nak tanam cabai.. hahaha

aliarosli said...

kite dah beli!














beli eskim

hahhahahahhhah