22 April 2011

Pengat Petai ? ? ?

Assalamualaikum . . .

Semalam giler giler punyer ngantok, pas isyak tros tido, dengan lampu tak tutop, kipas laju giler (slalu sebelom tido mesti slow kan kipas), dengan kain lam mesin basuh tak sidai, dengan kain melambak atas katil tak lipat, dengan beg laptop atas katil, bayangkanlah....... Terok betol anak dara tido ngn kain kain melambak kan? hahahaa....

Serius! Mule mule mood bunge bunge nak gayut, tapi tros down (atas masalah masalah tertentu) sampaikan tros terlelap gitu!

---------------------------------------


Hari nih, kelas pagi petang, ade ke patut, lam kelas 2 orang je yang datang dari 9 orang ? Huhuuu...... T_T

And then, habis je klas busy wat minute mesyuarat yang tak sudah sudah tu, harap harap dapat lah hantar kan Manager before balik kang.

Jap lagi kang klas lagi nih, tapi gigih taip entry dulu, sian korang masuk blog kite takde pape, boring betol! Dahla suroh vote, tapi takde entry, boring, muak. Hahahaa.....


-----------------------------------------------------------


Okeh, sebenarnye nak cite, tengah syiok mengarang minute mesyuarat tadi, mak call no 014, angkat angkat,

"angah, ada masalah ker?"

"takde mak, kenapa"

sambil bercakap sambil amik hp 012, and cek, rupenye ade mesej, mak bagi tadi, belom baca. mesej die cenggini,

"Anga blik ariape mak da belikan petai ni jap g buat pengat"


----------------------------------------------




Heheheee.......

Petai tu memang favorite kite tau! Masa kekecik, mak kate, atok (nenek) kite bawak petai besar, ape ntah nama petai tu, kite dengan slumber makan (ratah) cenggitu jerk! Depa punye lah gelak! Hahahaa....

Sampai sekarang mak mesti cite lagi pasal tu, tapi kite tak ingat langsung sebab masa tu kekecik lagi =p

Tadi, tanye mak, masak pengat apa? Ubi, keledek, pisang, bla, bla, bla, sumer ade, 6 dalam 1 mak kata! Hahahaa...





Pastu tanye lak, mak tak masak udang masak petai ke, mak kata tak, udang belom ade! Ni hah mak masak keli masak pecal!




Fuhhh... Tertelan telan ayaq lioq tau!...........

Gambar sumer kite google tau, saje nak tepek kasik korang terliur skali! Hahahaa.... Dengki! =p

Pastu korang perasan tak? Sume makanan harini bermula dengan huruf P okeh! Pengat, Pecal, Petai! Hahahaa..........




Kite : Balik nanti nak drift sampai Muo! =D
Jangan lupe vote no 23 kat sini --> http://iniwootwoot.com/undian-contest-blog-tercantik/

4 yang berkata kata:

KUREKURE COMEL said...

perhh...kalau petai...mmg mina kalah la...tak blh masuk lah...hehehe...


ni blh geng dgn mat la ni...hehehe

aliarosli said...

pehhhhhhh,yang len tue sedap

petai out

hhahhahahhahaha

Wani said...

wani tak minat petai . huhu

haslinda said...

kalau masak sambal udang x da petai, x perfect la sambal tu...
sedap nye. x saba nak balik umah suh mak msk sambal udang ngan petai..
(sambil telan ayaq lioq gak nih..heheh)