29 March 2011

Makan Besar, Perut Pon Membesar!

Assalamualaikum......

Pepetang cengginih moh kite bercerite pasal makan makan yea......

Kisah ini adalah kesinambungan daripada kisah Penjimatan Hebat minggu lepas....

Hasil daripada berjimat cermat berpuasa mengosongkan perut, dapat lah menjamu selera dengan pelahapnya! =D

Sebelom pi makan tu, kitorang gi membeli belah dulu kat The Store.....

Pastu kitorang gi makan kat Medan Ikan Bakar Sabak Awor.





Gambar | Google


Orang Muar mesti penah makan kat sini. Orang luar pon kalau datang Muar, mesti nak makan kat sini kan???

Haaaaa... Tapi, kitorang yang dok Muar nih pon rajin gak makan kat Melaka sebenarnye, yelah, Sabak Awor nih dekat sangat! Hahaha.......




Okeh! Jom cuci cuci mata tengok ape yang kite makan Sabtu lepas!  Kalau korang berselera, yok lah datang Muar! =D



 Sotong goreng tepung & kailan ikan masin.
Dengan fresh orange.
(sotong tu rasa cam ayam KFC, sedap tau!)



 Alamak! Lupelak nama ikan nih! huhuhuu........
Ikan bakar biasa/kosong jerk, sbb kitorang tak suke ikan 3 ke 4 rasa sumer!.... =p



 Kerang masak sambal.
(makan tak habis, kekenyangan, bungkus bawak balek! haha)


Haaa... tengok! Ikan dah tinggal tulang! =D


Fuhhhh...... Memang kenyang giler ah pas makan nih..... Mengah sungguh! Mate pon tak larat nak celik dah. Sampai je umah, tros mandi2 solat, and pengsan! Kol 12 terjaga, sebab panas, blackout rupenyer! So, kawasan kitorang sangat2 baik, join Earth Hour melebihi 1 jam! =D


Bile dah ade  letrik balik, baru leh lelap semula..................

Kite : Puasa balik sementara tunggu gaji! =.='

18 yang berkata kata:

akie said...

ko ni asek mkan jek ek......xde bnde lain ke....shopping pastu mkn...pastu shopping lg....pastu mkn......

padlie said...

makan x ajak org.. x pernah makan kat muar lg.. serkam penah la..

Entry terbaru padlie: Penceramah yang dah lama tak berceramah

jeBateja said...

uikkk...awat hang tak letak harganya sekali...sonang nak compare kat sini....ahakz

Cik Su Life Cycle said...

wow sedapnye..

JIJI YU said...

wohoho leh jadi penternak lemak yang berjaya ni

Omaq oTai said...

yola 3k, yg tu bru dalam gambo..xleyh byg jika yg sbenar..x tngok kiri-kanan dah..mmg mmbalas-dendam dari posa le ni..ok la, anugerah utk diri sndri..hehe

Qaseh dalia adelia said...

lama tak makan kerang rindunyeee tertitik air liur haha

KatekateKite said...

akie :

hehehee orang blanje, join jerk lah! hehehe... jangan la marah, kite kene makan slagi boleh! kok nanti dh sakit, itu takleh makan, ini takleh makan =p

KatekateKite said...

padlie : alamak! kalo ajak, kene ajak sumer blogger skali! haaaa... mai mai sumer datang muo! kite makan ramai2 nak??? =D

KatekateKite said...

jebat :

laaa...... luper la jebat, sorry lah! resit kite dah buang! huhuuu...

yang kite ingat,

ikan bakar + sotong goreng tepung + kerang masak sambal + kailan ikan masin + fresh orange 3 + air suam + nasi lemak 1 + nasi kosong 1

= RM 45

ok tak??? kalau ok, jomlah makan kat sini! =D

KatekateKite said...

Cik Su : ha ah! sedapppppppp ..... hingga menjilat pinggan! eh, jilat jari! hehehee.....

KatekateKite said...

JIJI YU : dah puas ternak lemak, kena lah exercise plak! gi jogging kat Tanjung Emas Muar k! =D

KatekateKite said...

OmOt : pergh! memang betol! khusyuk makan! sampai tulang tulang ikan sume dikolom! hahaha...... sangat best!

sok sok posa lagik! tunggu nak gaji, pastu weekend nih blanje perut makan sedap lagi! hehehee...

yang makan nih sempena gaji org lain! heheehee... =D

KatekateKite said...

qaseh : alalalaaa... ciannyer die, sampai tetitik2 air lioq!

jangan sampai menambahkan polka dot baru kat page kite ni tau! hahaa.... =D

bunga said...

ni sebenarnya nak kasi bunga jeles kan

KatekateKite said...

bunga :

ha ah la bunga.... cam tau tau je ek? hik3..... =p

jeBateja said...

dan hang belanja....kan...kan...kan...

KatekateKite said...

jebat :

muahahahaaaaa.................

masing2 bawak perut and fulus lah! =D

kite blanje nengok pemandangan indah jerk! ngeeee~~~ =p