25 March 2011

Penjimatan HEBAT ! ! !

Assalamualaikum......

Oleh kerana esok nak balek muo, so harini berkeras hati melawan nafsu amarah makan!

Duit ngam ngam je untuk minyak and tol esok. huhuhuu...... Baru pas call mak, tanye makan apa, pergh! Mak masak asam pedas and bayam goreng! aduuuuu.... lagi bertambah meronta ronta perut nih! Huhuuuu.... 

Malam nih kene makan megi, ikat perut, esok pagi??? Ermm... nasi lemak singgit boleh kot! Pastu makan tengah hari, macam biase, dekat muo. 

Balik keje kol1, tibe muo lam kol3, ikat lah perut gune seat belt masa drive nanti! Hahahaa... Pastu bukak tingkap luas2 untuk menjimatkan minyak dan sambil tu hirup udara segar untuk hilangkan haus, dan makan angin untuk mengalas perut! Hik3..... Naseb baik kite ade idea yang bernas nih untuk survive ke kampung halaman nan indah tu! 

Pastu bolehlah makan apa apa yang perut nih rasa nak makan! Sebab encik tunang sangat sangat baik hati, nanti mesti tanya soalan ulangan dari beberapa tahun yang lepas, "dah makan belum?", "nak makan apa?".... Pastu, kalau kite kate nak makan nasi goreng kampong, nanti die jawab, " takde makanan yang special ke nak makan? lain lain?".... hurmmm.... "teringin nak makan nasi goreng kampong"... (hahahhaaa! pernah ke ade org teringin nak makan nasik goreng kampong?! ntah papelah  kite ek?? ) 
Orang teringin makan kek secret recipe ker, Kenny Rogers ke, BR kerr....adelah! hahahahaaa.......

So, dari harini kepala otak akan bekerjasama secara gigihnya dengan perut untuk memikirkan makanan sedap apa yang hendak dijamu dan disentap santap untuk esok petang, kerana perut mungkin akan dikosongkan bermula pada pagi esok! =D

Sekian, Terimakasih daun kari, nanti datang lagi baca entry! =)

8 yang berkata kata:

jeBateja said...

looo...ko singgah bukit mahkota....makan kek n puding....ahakz...err..ko lalu ke tol putra mahkota...??

KatekateKite said...

jebat : erk! katner lak putra mahkota nih? ;p

JIJI YU said...

ehehe hari ni dah mule berpose untuk melantak esok dast tol

KatekateKite said...

JIJI YU : hahahaa.... pose tak pose sangatlah! =D just pose dari nasik jerk! =p

jeBateja said...

Aikk...hang tak taw erk...tak lalu lah tu.....

dah sampai muo...makan tu ingat2 kita orang kat sini sana.....ahakz

KatekateKite said...

Jebat : cam tak penah dengor n x penah nampak poon, ok2, esok kite try tengok2 kot ada tp x prasan! :D

*okeh, makan kalo nak ingat org sini, kene amik gambor bebanyaklah! kasik hampa jeles! (hahahhaa...niat jahat!)

KUREKURE COMEL said...

amboi...asam pedas..perhhh....
terliur dah ni....lauk pebret...hihihi...


berhati hati bila memandu esok ye...hehehe...

KatekateKite said...

mina : tulah, tertelan air liur bile mak ckp masak asam pedas! =D

Alhamdulillah, dah selamat smpai muar n balik seremban =)