26 March 2011

Kesayanganku . . .

Assalamualaikum.....

Selamat malam yang hampir pagi.....

Dalam kesamaran malam, (tapi lam bilik still terang benderang), mata berat kelat terasa ingin dipejamkan, badan lenguh, sengal minta dibaringkan, tengkuk jinjang yang tegang minta direhatkan..... 

Tapi, hati besar dan lembut minta menjengah blog, jadinya, buatlah jugak satu entry penutup untuk hari ini, esok mungkin tak sempat nak update, sebab pagi2 dah sibuk invigilate exam, pastu nak balik Muar, sampai Muar nak dating, malam nak berehat and melayan sepuas hati dak tembun yang ku rindu!

Biasanya kalau balik Muar memang banyak aktiviti, termasuklah aktiviti merehatkan diri sepenuh hati! So blog memang dianak tirikan. Sangat kasihan.... huhuhuu..... Apakan daya, masa sungguh tidak mengizinkan untuk mengeluarkan laptop dari begnya =p

Erm, cite nak balik Muar nih, Harap harap esok drive takde lah mengantok terhuyung hayang. Entah kenapa asal drive je mengantok, semua tips dah dilakukan, tetap tak jalan. Bukak tingkap seluas lautan, biar angin masuk sekuat taufan, pasang radio sekuat konsert, bawak selaju mungkin, celik mata bukak luas2, duduk tegak tegak, tetap mengantok! 

Sangat bahaya, sebab kite selalu sangat kuatkan hati untuk drive dan malas nak berhenti dekat R&R, kalau boleh nak sampai Muar cepat cepat! Tapi, memang banyak kali lah kite 'hilang' sekejap, nasib baik tak ke mana, masih dlm kawalan. 

Hurmmm..... selalu encik tunang pesan, basuh muka.. Kite? aiyoooo.... pompuan, bukan laki, kalau basuh muke, nak kene bukak tudung lah, pastu nak kene pakai balik. Belum lagi make  up yang dah menghilang sebab membasuhnya? Nak kene pakai balik. Huhuhuuu..... malas arrr...... T_T

Paling kuat pon, kite benti kat Petronas, bli makanan and minuman, tupon kalau ade duit, sebab selalu balik memang ngam ngam wet minyak and tol jerk lam purse merah tu. Melainkan time gaji, boleh la bli pape untuk cergaskan mata. 


 



Ceh! Dah macam iklan Power Root Kacip Fatimah pulak! =D



Haaaa.... Yang nih kite balik hari Khamis, 10hb... Masa nih memang tak tahan ngantok giler giler babeng! Tu yang terpaksa singgah R&R Ayer Keroh, gi Petronas bli Perl Cafe! WOW! Sedap! First time minum Perl Cafe, slalu bli yang lagi 1 tu ape ntah, lupe, kurma ke madu ek? yang masam masam sikit tu, tu pon best gak. Haa pastu bli jajan, lupe lak ape die, kalo tak salah, cakar ayam kot. Hahahaa.... Orang kampong, masok bandar jarang jumpe cakar ayam nih =p tu yang beli, kopok2 tamo lah! Elakkan selagi boleh, kalo tak boleh, bedal jerk! =D

Eh! Okey lah! nak tido!!!!.... Huhuhu... Kunun kunun nak tido awal lorh malam nih! sok pepagi dah kene jaga exam, mau meraung menguap macam buaya nanti tros cramp mulot takleh tutop! Hahahahaaa......

Haaa... korang sumer hati hati tau semasa memandu, jangan jadik cam kite nih! huhuhu....

Okeh, Babai!

Kite : Kenapa topik, 'Kesayanganku' ? ? ?  =,='

12 yang berkata kata:

Aisya Rahim said...

Have a safe journey ;)

jeBateja said...

Lorrr...belum balik ghupernya...hang jgn main2 kalau ngantuk ni...den pernah kena...keta sampai terbabas ke kaki lima jalan....bahya ooo...sib baik keta tak banyak masa tu...ahakz

Omaq oTai said...

mcm OmOt pla, drive ska sgt2..susah nk tido..tp pngalaman time balik dr JB ke Penang..ptg tu tido dlu, kononnya nk drive jauh, penat..alih2 ngantok tahap melampau menjadi2 time memula start driving..bru stgh jam jln, dah lelap4,5x..alih2, stop kt rnr mana ntah, tido..sdar2 dh terbabas smpai 2 jam daa..sib baik bru lpas maghrib..so, drive blik Pnang non-stop..stop skali je nk ke toilet..
so, bebaik na..ajak teman semuhrim lg baik.. :D

JIJI YU said...

hahaa..aku baru tau ghupenye pompuan susah nak basoh muke

padlie said...

kalau drive sorang2 mmg ngantuk..
kalau ada kawan berbual tu lg baik..

Entry terbaru padlie: AIR PASANG pagi, SURUT pukul lima

KatekateKite said...

Aisya Rahim : terimakasih! dah selamat pergi and selamat pulang dah pun! =D

KatekateKite said...

jebat : ish! takot nyer! jauhkan lah......

KatekateKite said...

OmOt : kite, kalau benti kat rnr bukan reti nak lelap, dah penah try! sbb tu mls nk benti.huhuhuuu......

KatekateKite said...

JIJI YU : ahhahahaha.... sayang sangat ngn make up! =p

KatekateKite said...

padlie : ha ah la, kalo ade geng, kompom tak ngantok, ade teman sembang2, borak2, kalo depa pon tidoq sama takleh watpa lah! =D

KUREKURE COMEL said...

jgn amalkan air tin tau...siyess..
lagi2 nak kawin ni...hehehe...


sbb kandungannya...fuuhhh..

mina kalau balik kota tinggi...
perhhh...mmg ngantuk habis...

highway tu cepat ngantuk la...
hihihi...

KatekateKite said...

mina : bahaya eh?? okeh2 pasni kite cube kurang kan lagi, tp kite mmg jarang minum air tin..... jarang sekali. =)

ha ah la, nape ntah highway tu mengundang kemengantukan =(

*terimakasih mina, mengingatkan kite ;)