28 March 2011

GEGAR BLOGGER BARU

Assalamaualaikum!.......

Oleh kerana jumlah follower kite baru bernilai berjumlah 142, jadinyer, harinih kite nak join  Segmen : GEGAR BLOGGER BARU ! oleh Bro-Ben! =D

Gambar Pilihan Kiter : -

Menurut Ben lagi, dunia kecergasan mampu memberikan ketenangan jiwa padanya sekaligus menghilangkan tekanan yang sesekali melanda. “Rutin kecergasan saya bukan hanya di gim. Bahkan dalam kehidupan seharian juga saya memang aktif. Saya tidak suka memandu sebaliknya lebih suka berjalan kaki dan menaiki pengangkutan awam. Memanglah orang luar nampak penat tetapi saya tak kisah.” Hmm, tidak hairanlah dia mampu ‘maintain’. Memang sukar tetapi hendak bertubuh segak, kenalah berkorban sedikit, ya?

“Kita mesti rajin ‘update’ blog. Cerita yang ditulis biarlah ikhlas dan kreatif. Kita juga mesti tahu bagaimana cara yang betul untuk mempromosi dan menyebarkan blog kita.”


Kite pilih gambar kat atas, sebab suka dengan semua pendapat yang diberi oleh Bro-Ben nih! And tak tau pulak beliau pernah masuk MAJALAH RAPI , keluaran 1 FEB 2011 nih! Kepada sesiapa yang taktahu, and nak tahu lebih lanjut, boleh baca kat sini ---> MAJALAH RAPI.


Kenape Kite Jadik Blogger ek???....

Ringkas dan padat : kesinambungan daripada Facebook, kalau kat FB kite hanya leh update status pependek, kat blog leh cite pepanjang! Walaupon kat FB ade Notes, tapi lagi best kat blog! =D

Rupenyer best ek kat blog nih, kengkawan sume ramah tamah! =D

Siap ada macam macam contest sana sini! Macam macam ilmu n info yang diperolehi! Semua boleh bagi pendapat! Setiap hari belajar benda baru! =)


Blog Yang Kite Akan Masuk Hari hari . . .

Erm.... kite pasti akan masuk blog sesape yang mengkomen kat entry kite! Sebab nak balas balik kesudian mereka memberi feedback kat sini, rasa amat amat dihargai bile tulisan kite ade yang bace! =)

Yang lain lain tu, tak leh nak senaraikan, sebab kadang kadang ada masa kite masuk, ada masa kite tak masuk, sebab tu kite takleh nak janji kat sini. . .



Okeh, tu saje, sekian. =)

14 yang berkata kata:

KUREKURE COMEL said...

hehehe...moga bertambah lg follower ye..hehehe..


mina suka berblog jgk...
ramai kawan..hihihi..

KatekateKite said...

mina : takleh lawan mina, ramai tol kengkawan mina dok meninggalkan komen kalo mina wat entry kan! =D

hehe, ni lah sbb nye malas update =p

solo molo said...

salam singgah dan ziarah...
gegar blogger baru !!!~

aliarosli said...

huwaaaaaaaa,lame tak datang
erk? dah cantik
ingat lagi jadi follower ke???
ala,lupe pulak.. ke bape ek??

mamaaaaaa,die dah berjaye lah
huhuhuh,sorry tak datang lame dah
dah tue, lupe lah
hhuhuhuhu,sedihnye

pas nie nak datang hari-hari lah

aliarosli said...

sorry post balik komen
lupe nak follow-up komen

aliarosli said...

hahhahha,pelupe lagi
kali ke-3

okeyh,dah tick awal-awal
hahhahhah

KUREKURE COMEL said...

ishh2....mina dulu sama je mcm tuan blog....

lama jgk...baru dpt mcm tu...hehehe...

shazika said...

wohaa..abg ben dh masuk majalah..hebat!
kite pon teringin nk jd mcm abg ben tu..

KatekateKite said...

aliarosli : uiks! khayalan cek puteri bluberrybun! hahaha(sume name disebut!hik3) haaaa..... tula.... lame no tak jengah ehh...... =p

kite follower ke100 anda kan?hik3.... =D

kite jarang update blog, sbb tu kamu lupe kot kat katekatekite =p

KatekateKite said...

solomolo : terimekasih kerana sudi singgah sini! =D

KatekateKite said...

mina : yeke mina? hehehee... usaha tangga kejayaan! =D

KatekateKite said...

shazika : kan? kan? kan??? hebat betol! =D

Sham said...

salam kenal...

ben tu ada kena mengena dengan saya tau...saudara seagama...he heee...

KatekateKite said...

Sham : salam kenal kembali!

hahahaa... yeke? kalau mcm tu, kite pon ade kene mengene lah! kite ngn Bro-Ben pon ade kene mengene gak! saudara sesama blogger! hahahaa =D