28 March 2011

Tu lah..... Cakap orang tamo dengar....

Assalamualaikum.....

Seharian kat opis badan letih giler, mungkin sebab tido lambat bangun awal. Dahla rasa macam nenek tue pergi opis harinih. Takde mood untuk bermake up sakan, ape taknyer, muke jenis bukan natural beauty, bile tak make up dah macam tembok nak runtuh! hahahaa... ups!

Erm... Kirenyer, muke cantik bergantung kepada make up 100%  =.=" kasihan.........

Pemakaian pon penting, bile kite pakai tak semenggah, mule la rasa diri down seharian! Bile pakai cecantik, seharian rasa bersemangat and penuh keyakinan! Sampai rasa taknak balik! Hahaha... Perasan okeh! Takpe, perasan demi perasaan yang gembira! =D




Sabtu lepas, balik Muar, encik tunang ajak gi bli barang dapor, oleh kerana bulan lepas die dah bli banyak, so bulan nih tinggal topup cekedis die jerk la! Tupon puas kite dok bebel2 jangan beli kopok, tamo dengar sudah, bli lah! huh. =.='

Yang best nyer, mule2 ngan jalan jalan musing lam Wetex Parade tu nampak diorang bawak bag bagai, baru teringat harinih Hari Tanpa Beg Plastik, so pikir2 balik samada nak beli or tak, then ternampak sorang budak nih bawak barang lam beg plastik The Store, ok mungkin kene byr 20sen kot untuk satu beg plastik, apalagi kitorg pon membeli belah.

Alih alih, time nak bayor, juruwang tu kate, harini takde beg plastik, kitorg pon, okeh.....



Nek lift and sorong lah troli sampai bawah, 


kemudiannya jadik begini . . . . .....



 Berangkut sikit2..


 Masuk lam bonet yang kecik lagi comey nih!...
(tengok tu, jajan jerk banyak, biasalah org bujang...)
*beg rimau tu bukan beli yek! kite baru tibe dari Seremban*



Sebbek lah bli barang tak penuh 1 troli! Kalau tak..........
Jenuh berangkut!




So, ingat yea semua!......

Gambar | Google

Kite : Bagus jugak wat camnih, harihari tanpa beg plastik pon takper! Selamatkan Bumi Kita!

12 yang berkata kata:

akie said...

haha...kciknye bonet dy.......

KatekateKite said...

akie : hahaha... memang kecik pon,seswai lah ngan tuan die. hahaha....

Cekodok said...

bayar je 20sen.. hehe... len kali sediakan beg siap2.. hehe

KUREKURE COMEL said...

hehehe.....mina suke gak angkut mcm tu...

tp mat la...mina duk dlm kereta makan jajan...huahuahua...

mysara said...

byasenyer klu nk plastik kne bayar 20 sen..

KatekateKite said...

cekodok : tula... luper... lgpon tak plan nak pi bli barang... =p

KatekateKite said...

mina : sama dengan la.... biaq depa ja angkut, kite dok tolong gak..... tolong tengok n snap2 pic! hihihiii.... =D

KatekateKite said...

mysara : slalu depa akan tanya kan? "nak plastik?tambah 20sen"

tapi, haritu die just ckp, "harini takde begplastik" =p

bunga said...

hahaha..nak jual pastik la..haha..

Qaseh dalia adelia said...

ooo hari sabtu hari tanpa plastik nak jahit beg lah lepas ni haha

KatekateKite said...

bunga : hahahahaa..... buat duet dihari minggu!!!! =D

KatekateKite said...

qaseh : hahaha, ok gak tuh! kreatif! =)