13 June 2011

Di Sana Dan Di Sini, Di Situ jugak . . . .





Assalamualaikum semua kengkawan! =D



Hahahaa... Ade kawan lagi ker kite kat sini? Dahla lame giler tak update kan? Sedih betol! Huhuhuu..... Sedih sebab membiarkan die bersendirian, sedih sebab dah lama tak amik berat pasal die, dah lama tak jengah kengkawan. Huhuuuuu... Rindu!



Malam ni, kite nak bagitau kengkawan kat sini semua....... Alhamdulillah..... Kite dah dapat pindah kat Muar dah... So, takdelah lagi kisah2 pasal kite dari Muar balik Seremban, takdelah kite tertunggu tunggu, takde lah lagi tiap2 minggu mak call tanye balik ke tak , takde lah lagi kes rindu dendam yang terpendam =p



Tapi, banyak sebenarnyer pro and con duduk dekat sini. Duduk dengan family, duduk dekat bandar Muar, duduk dekat kampung, duduk dekat dengan mak, duduk dengan adik beradik, duduk dekat dengan ehemm ehemm, Encik Tu........ Hehehee......



So, malam nih kite nak share lah sikit ngan korang. Ape beza duduk bujang dengan duduk bersama family =p



Dulu, kalau duduk rumah bujang, boleh balik sesuka hati, kire boleh balik lambat lah, boleh singgah shopping complex, boleh lepak opis lelama nak online. Tapi, kalau dekat rumah family, tak boleh, sebab nanti mak ayah mesti risau tertanya tanya kenapa balik lambat and tertunggu tunggu.



Kalau duduk rumah bujang, boleh suka suka hati nak bangun tidur pukul berapa pon! Lepas subuh boleh sambung tidur balik, siap set jam pukul 7.30am. Tapi, dekat sini tak boleh, lepas subuh teros bangun kemas tilam and buat apa2 yang patut, kemas rumah, sapu, basuh kain, basuh pinggan, macam macam lagilah bende nak basuh!
Kalau duduk rumah sewa, basuh baju seminggu sekali jerk, duduk dgn family, tiap2 hari kene membasuh, sebabnyer, banyak baju untuk dibasuh, baju mak, ayah, kakak, adik, abang, anak buah, kucing, bla bla bla.... hahaha.



Kalau duduk sendirik, boleh tidur lambat semata mata nak blogwalking and taip entry, tapi, duduk dekat rumah tak boleh sewenang wenang nyer nak online, nanti mak mesti bising asik ngadap laptop!



Kalau duduk sana, tak makan pun takpe, nak makan, makan, taknak sudah, takde org kesah, dekat sini, tak makan, mak bising, panggil panggil suruh makan.



Dekat rumah sewa sunyi, sepi, dekat rumah family, riuh rendah, hiruk pikuk, maklum lerr, ramai, daripada nenek sampai cucu! =D



Duduk jauh, tiap tiap malam telepon mak dengan Encik Tu...... dekat sini, tak payah dah tepon mak! kat opis pon tak tipon mak, balik boleh sembang2 dengan mak, sebelom pegi keje pon boleh lagi bergossip! =p



Dekat sana, tengahari payah betol nak makan, manjang diet (ikat perut), dekat sini? Pergh, siap boleh makan dengan Encik Tu... lagik! Lagi best, siap bleh makan dengan mak =D



Dekat sana, rumah jauh, jalan jammed teruk, ngantok2 tunggu, tapi, sini dekat dengan rumah, tak sempat ngantok.



Kat sana, jalan die two lane, traffic light lebih 10! Sini, jalan ala ala kampung, ade jugak traffic light, tapi banyak simpang keluar masuk, sangat merbahaya tau!



Cukup2lah dulu takat tuh! Hehehee... Yang penting, kite suke sangat duduk sini! Dan kite sangat rindu dekat sana!...... T_T



Banyak kenangan, kalau dekat sana selalu teringat dekat mak, kat sini selalu teringat dekat kawan kawan sana, rindu sangat kat semua! Kak Fiza, Kat Yat, Kat Umi, Kak Dot, Kak Ad, Amar, Kak Yani, Kak Azza, Kak Zu, Ng, Muni, Mr. Siva, Kak Maz, Zura, Rina, Maziah, Jue, Kak Zety, Kak Miza, My CM, Encik Hafiz.....






Pengalaman yang takkan kite lupe!



Papepun, doakan yang terbaik buat kite, di mana jugak kite berada tau kawan kawan! Harap sangat kite dapat buat yang terrrbaik! =)




3 yang berkata kata:

JIJI YU said...

patot le lama tak nampak ko..weh esok join uh..wajibulghunnah bagi ko

KatekateKite said...

@JIJI YU

okeh beb! =D

MaMa CyDa said...

tauuuu .... mesti kengkwn kat sini jugak yg bestkan? lalalalalalala ^_^