24 February 2011

Tempat Best Untuk Shopping!

Assalamualaikum.....

Orang perempuan ni, tak sah kalau tak bershopping kan? Tapi, apa beza orang perempuan dengan lelaki bershopping? Ermmm... Banyak beza die tau! Antaranya : Lelaki tak memilih barang terlalu lama, mana yang berkenan dihati, teros sambar! Perempuan pulak, pasti memilih, menelek, mencuba dan pelbagai  lagi imbuhan 'men' yang digunapakai semasa menjalankan rutin membelibelah seperti MENawar! :D 

Lagi, lelaki jarang kot menghadap PC / Laptop semata mata nak jalan jalan pusing sane pusing sini belek sane belek sini bukak sane bukak sini semata mata nak mecari sehelai baju atau seluar!

Berlainan pula dengan wanita, mereka ini makhluk yang sangat penyabar tahu! Hehehee... Penyabar dan mampu bertahan lama dalam hal hal membeli belah walau berjalan mengukur shopping complex sehari suntuk! Belum lagi menghadap internet 24jam! Hahaha... Oleh itu tak dinafikanlah kenapa butik butik atas talian kebanyakkannya menjual barangan keperluan wanita berbanding lelaki. 

Tetapi tak dinafikan juga, dalam zaman serba canggih dan berteknologi tinggi ni, tak kira lelaki atau wanita, mereka lebih cenderung untuk membeli belah secara atas talian. Oleh sebab itulah, MissLily Shop menawarkan barangan terutamanya pakaian kepada lelaki dan juga wanita, jadi kedua dua jantina ini tidaklah didiskriminasikan dalam hal ini. Di samping itu juga, ia memudahkan lagi golongan wanita untuk mencari atau memilih dan seterusnya membeli hadiah untuk pasangan atau adik beradik masing masing sebagai tanda penghargaan! Wahhhh.... Menarik bukan?

Dengan jumlah pengunjung seramai *23,293 orang di dalam FB Fan Page MissLily Shop ini, telah membuktikan bahawa butik atas talian ini telah berdiri kukuh selama lebih satu tahun! Ia juga merupakan kedai berdaftar tau! Jadi jangan risaulah untuk membeli belah di sana! MissLily Shop juga bakal menayangkan menemui kita semua melalui majalah terkenal kalangan remaja di luar sana! Iaitu Majalah Remaja dan juga Dara.com! Terbaru, MissLily Shop akan menerjah UUM Sintok!

Sebelum ini juga MissLily Shop pernah membuka booth di Majlis Konvokasyen IPG KSAH.

Apa yang membuatkan MissLily Shop ini sangat popular dan digemari oleh pembeli pembeli tegar atas talian ini adalah kerana, butik ini sangat memahami dan menyayangi customer beliau dengan memberi pelbagai rebate dan juga kadang kala tidak mengenakan sebarang kos penghantaran langsung ataupun  dengan hanya membayar RM2 untuk postage fee!




Okeh, lepas dah panjang lebar kite membebel bebel konon konon macam pembaca berite yang sangatlah skema tuh! Hahahaa...... Sekarang jom sumer, cuci cuci mate, apa yang ada kat butik MissLily nih! 

MissLily Shop BAGS!!
 Ada macam macam design lah handbag kat sinih! Yang penting, harga sangat sangat lah berpatutan, takde pon yang lebih dari RM60 tau! Sume nyer cun cun belaka! :D

Cardigan pon ada pelbagai jenis dan warna tau!  


MISSLILY SHOP CARDIGAN!
Kat bawah ni pulak lam golongan Fashionista Dress! Tengok tuh! Dah macam polka dot background blog kite kan? Hihihiii.......
♥MISSLILY SHOP FASHIONISTA DRESS♥

 Kat bawah ni pulak skirt, dalam kategori yang sama juga, ada legging dan pants!

LONG SKIRT AND LEGGINGS

Tak lupe jugak kepada golongan lelaki! Ada T-Shirt dan juga jacket!



MissLily Shop Menswear



Haaaaa....... Baju tido pompuan pon ade tau! Kok kalo korang yang laki laki tu nak beli kan untuk wife kannn......  segan segan malu malu miauw nak pi belek belek telek telek kat kedai tu, korang bli jek kat sini tau! Hehehehee..... Cumey cumey gitu! Mesti wife korang suker!  =D

MISSLILY SHOP LINGERIE

Haaaa..... Yang ni plak kite panggil sliper jepon! Hahahaa.... Tapi bukan sliper jepon ni jek yang ade tau! sandal gladiator pon ade tau! Cun cun gitu! ngeeeee~

MissLily Chinelo Concept

♥ popcorn ♥

Eh eh ehh..... Jangan salah anggap lak! MissLily Shop nih tak jual makanan atau popcorn tau! Hahahahaa...... Ni kire album pelbagai lah (pandai pandai jek kite kan?hehehe) Cantik tak popcorn tu? hehehee..... Jangan main main, banyak permintaan tau popcorn nih! =D


Huiii..... MissLily Shop nih rajin gak wat contest! Tapi malangnyeeerrrrr..... Kite tak sempat nak join, sebab dolu dolu tak kenal lagik butik nih! Hehehehee......



Haaa..... terbukti BEST kan Misslily Shop nih?!! Nak bukti lagi best??? Korang leh lah sambung bace kat [ sini ] pulak tau! Jangan luper! Pegi cepat, pegi! Bace sekarang jugak! Hahahahaa... Pakse nih!


Pembacaan lanjut tentang MissLily Shop dan pencucian mata yang lebih jelas ada di :



*Pssss....... Mase entry ni dikarang karang batu karang, angka manusia yang LIKE FB Fan Page MissLily Shop nih dah naik mencanak canak macam ikan belacak tau! 


 Hahahaa... Korang tunggu ape lagi tuh?? Pi lah LIKE and SHARE sane! Pi pi pi sane! syuhhh syuhhh!!! Hahahahaa......... Sebelum tu jangan luper!... LIKE lah kat bawah ni dulu yea.... Hihihihiii..... >.<

Selamat bershopping semua! Like lah kalao suka! =D

12 yang berkata kata:

woot woot said...

erk,gua mmg suke jugak bershopping..hehe..tu yg kdg2 menyampah pergi TS sebab TS brg2 murah,so nnti abes duit borong banyak mende..huhu


so better g pavi,brg mahal..ekekke..so syg la jugak nak kuar duit..tehee :P


skg taktik berniaga mmg mcm2..sape2 yg reti business on9,thru web or fb,mmg untung..so congrats to misslily shop,pandai amek peluang ^^

KatekateKite said...

Amboi! Kemain tinggi taste tu! hehehee....

Kite sume sume tu tak main lah.. Men pasar malam jerk! :D hahahaa.....

Tu lah, zaman moden n canggih nih, jual apepon laku tau! Lebih2 lagi yang pandai beniaga on9 nih.

Mude lagik tau Mdm Lily nih....

JIJI YU said...

ahaha..aku nak shoping hape ni ek

shahjiehan said...

wahhh... hebat.. mmg grand btoi !!

nk letak banner blog kat dlm blod shah pon boleh... ahaks


jom baca dan komen ! !shahjiehan [dot] com ! !: Cekalnya hati seorang isteri.

KatekateKite said...

JIJI YU : hampa bli la tshirt tu... canti2 wooo... kalau hang tak berkenan, hang bli hadiah untuk wife / aweks / tunang / adik 2 / kakak2 (banyak plak kite senaraikan)! :D hahahaa.......

KatekateKite said...

SHAHJEHAN : hebat kan? pi la suh MissLily buh banner kat blog shah! =D

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

nak ikut awak shoping

deeya said...

i lebiu SHOPPING !! suke slipar tompok2 bulat tuh .. chumel ! ^^


meh singgah : http://dalittledeeya.blogspot.com/

antashabailefthanded.blogspot.com said...

kalo ader org blanje lg best wooo

KatekateKite said...

@brutalsolo jom shopping same same! =D

KatekateKite said...

@deeya comel giler kan sliper tompok2 tu! kite pon berkenan jatuh cinta kali pertaman! kali kedua dah tak dah.... hahahahaa.....

KatekateKite said...

@antasha tu la pasal, sape ek nak blanje?? aiyak! hehehee....