17 February 2011

Online Shopping | Vintage Casio Gold Watch

Assalamualaikum.......

Bulan ni kite ada beli satu barang untuk diri kite sendirik, actually bukan satu, dua lah... Satu tu baju, beli kat Bazar MPM (Majlis Perbandaran Muar) sape orang Muar tau lah kewujudan bazar @ night market @ uptown nih. Mungkin ada jugak orang Muar yang tak tahu kan? Kot kot lah balik sebulan sekali tapi terperuk kat umah, tak tahu jugak tentang kewujudan bazar nih...hehehee... jangan marah sumer....


Banner nih cilok dari FB MissLily Shop

Okeh, tu satu, lagi satu, kite ade beli jam tangan tru online kat MissLily Shop. Barang2 kat kedai atas talian nih sangat lah cantik2 dan harganya pun berpatutan! Kite ni, nak dikatekan selalu online shopping  tu taklah jugak, sebab baru je beli barang online sebanyak 3 barang :



Dress ni dari FB Azyan (sekarang dia dah tak jual kot)




Shawl nih dekat Radiusite




Dan jam lebih kurang camnih kat MissLily Shop



Tapi, kalau nak dikatekan window shopping kat online butique nih, memang selalu lah! Sambil2 tengok perkembangan fashion terkini, sambil2 tu leh tengok gaya2 tudung dan macam2 lagi lah! Sampai tak terikut, sebab terlalu cepat perkembangan fashion sekarang nih, terutamanya fashion muslimah and gadis2 bertudung nih.... wahhhh....... macam2!... sampai ada yang tak bertudung pun dah tergerak untuk mengenakannya sebab percaya bahawa mereka masih kelihatan cantik bergaya dan lebih manis. Tak dinafikan. Alhamdulillah........

Sebelum nih, beli barang online mesti di alamatkan kat rumah Muar, tetapi, oleh kerana tahap kesabaran kite yang agak rendah pada jam nih, so kite alamatkan kepada opis kite. Then apa lagi lepas Chinese New Year jam pon sampai, bukak2 je parcel tu, ada kotak berwarna ungu, wah! Sangat baguslah MissLily Shop, beli jam dapat kotak, kite beli jam kat Vincci pon takde kotak tau.hahaha.



Tambah lagi satu, paling best kat MissLily Shop ni ialah..... ia TIDAK mengenakan sebarang cukai  kos penghantaran tau! Atau dengan bahasa lainnya, FREE POSTAGE! Semua shopaholic atas talian pasti sukakannya bukan?

Gambar | Cilok dari FB MissLily Shop!


Tengok dalam tu, bukan sahaja ada jam, tapi siap dapat free gift lagik, pocket calendar. Penat carik pocket calendar dari hujung tahun lepas, last2 dapat jugak, tak sia sia kite shopping kat sini! Hahaha. nak lebih menyedapkan hati supaya tidak memikirkan tentang pembaziran. hikhikhik..... bijak kan?

Okeh, pastu kite pon pegi lah kat kedai jam depan opis, nak ngam kan ukuran jam tu dengan tangan kite. Korang tau???? Just adjust sikit tu pon kene RM2 tau! Kite bukan nak berkire, and kite takde pon nak kecoh2 kat amoi tu walaupon dalam hati dah cam ape. Yelah, dah lame kot tak pi kedai jam, alih2 adjust mende ciput yang tak pakai apa2 tenaga batin elektrik tu pun kene charge ek? Hahaha.. pandai mereka berbisnes.

Takpelah, lupekan cite tak best tu, sebab kite nak tayang jam baru kite yang suweet nih! Hahaha. Tak kire, walaupon mende nih dah dari tahun lepas derang pakai, tetap jugak nak beli, tak kire la ketinggalan pon ketinggalan lah! Hahahaha.... babai!





Sila abaikan beg mata [sebutan : eyebag] sebab tibetibe kite dah lemah Photosop! atoyaiiii.........


Iklan tak berbayar ini dibawakan khas untuk anda semua daripada kite! :D

12 yang berkata kata:

Melati said...

yeayy! online shopping jom! =))

btw, canteklah u pakai shawl radiusite tu, kat tepi tu kemas jea, =))

KatekateKite said...

terimekasih melati!...

ni pun blaja kat mana2 website ada cara pakai....

banyak sebenarnya cara nak gayakan shawl ni kan? ;)

*jom2 shopping! hehehe.

bunga said...

cantik..cayalah..

Qaseh dalia adelia said...

lawa lah sis ni

KatekateKite said...

Bunga : cayalah!wangi laa bunga nih! hikhik..... :)

KatekateKite said...

Qaseh : mekacih.... >.< qaseh pun cumel!

BIONIC WOMEN said...

cantik jam tu, kita peminat tegar casio..hehe

KatekateKite said...

alamak, peminat tegar casio??
hehehe...yang nih tak ori punyer... nak bli yg ori tak mampu, jangan mara yea..hehehehe.......

jeBateja said...

wahhh...mmg lawa lah tudung hang pakai....errr...leh berkenalan...ahakz....

err...jam tu mcm lelaki punyer jer....ke zaman sekarang...tak kisah dah pakai jam mcm ne pun...??

KatekateKite said...

jebat : lawa eh? tengkiuk! :p

ha ah la... jam tu memang laki pompuan pon boleh pakai tau!

MdmLily Lilo said...

hehe..tq..lily dh copy link ni tauuuu kat shop n personal blog..=)

KatekateKite said...

Thank u Lily!!! :D