27 February 2011

Chinese New Year | Singa Yang Gatal + Miang ! ! !

Assalamualaikum semua!!!........ ^__^

Okeh, sambungan daripada cerite pasal Tarian Singa tu...... Kelmarin, hari Jumaat bersamaan dengan 25 February 2011, kat kolej ade wat sambutan Chinese New Year nih! Wahhhh... Sangatlah meriah okeh! Sumer merahhhhhh jerk! Best plak sekali sekale sume pakai baju same kaler ek? Hehehee......








Bahagian pengurusan jemputlah pemain / penari Tarian Singa untuk wat breakdance Lion Dance kat kolej kitorg nih... Rase rasenyer ni lah first time pengalaman kite dok tengok Tarian Singa kat depan depan mate okeh! Dulu mase kecik kecik beberape puluh tahun yang lalu (ceh, budget dah umo ratus2! hahahaa..) adelah jengah jengah kat taman belakang kampong kite tu wat Tarian Singa nih. 


Haaa..... Balik balik cite kat kolej, Si Singa ni dok lah main joget joget kat luar, alih alih die masuk dalam, kite tengok die dok meleset leset kat colleague kite, kite dah cabot, ketaq ketaq lutut masuk lam Marketing Department, alih alih pas joget joget kat luo tuh, singe due ekoq nih pi masuk lak lam Marketing! Hadoiiii.... berkepit kepit kite sampai terlanggar baby Kak Yani yang baru jerk umo 7 bulan lam kandungan ibu die! Hahahaa.... terok kan kite? Sian baby tu kene himpit ngan Auntie Nurul! hahahaa.......


Pastu Si Singa dua ekoq tadi nek tingkat atas kat Lecture Room.

Haaa... yang nih kite ade amik video depa  dok gedik gedik lam Lecture Room, hampa tengoklah! Die punyer meleset leset tuh, sampai colleague kite jerit jerit! Hahahaa.... Kite cover cover sebab kite tengah record, hahahaa... padahal suare colleague kite masuk lam video tu. Takpelah, layankan jelah ek......



video



Singa gedik dah turun bawah! =D
Tapikan, tak suke laa... geli ngan bulu bulu kembang selalu kat mate die tu... Hahahaa..... Takot pon ade, yelah, takot die naik syekh macam orang yang men Kuda Kepang woooo.... Bahiyah BAHAYA tu!..... Tapi colleague  kite yang Chinese tu kate, kalau yang jantan die memang macam tu, kire die nak membawa watak la gitu! Hahahaa.....

Pergh! first time lah kite nengok Tarian Singa depan depan mate camnih! Memang BEST and menakotkan menggelikan jugaklah! Hikhikhikk......


Lepas singa singa tadi dah habis nari nari, kitorang pon menjamu selera lah! Ape lagi! Haipppp.... Sebelom tu, jangan lupe lagi satu tradisi orang Cina tau! =D

0 yang berkata kata: