05 May 2011

Review Khas Untuk Si Tukang Mengarut ! =p

Assalamualaikum. . . . .


Sape ingat lagi kite ade wat 'Projek Best Woooooo........' ? Sebenarnyer, tu adalah Segmen Review dalam Review yang kite join dari blog Pembawa Wacana.


Tapi, mungkin ade blogger yang baca entry tu tapi tamo klik pada link link yang berwarna merah/pink tu, sebab tu depa taktahu dan tertanya tanya, apakah ini? Kite buat segmen mereview blog ka? Hahahaa... Sebabnyer, tajuk entry kite tu ntah pape..... Actually bukan kite yang buat segmen, tapi kite yang join segmen....  =p


Jadi, atas permintaan Nasriq "oooo... nak di review jugak boleh? huhu..." dan tidak mahu menghampakannya, kite akan mereview blog beliau! Baik punyerrrr...... =D





Nama tuan blog Tukang Karut nih Nasriq, orang KL, engineer tau!...... Hobi die makan makan dan makan..... pastu merayap..... =D  Tapi, jangan main main, die boleh meneropong alam tau! dan suke pada nombor nombor..... =)


Okeh, dah kenal empunya blog ???


Meh tengok blog beliau pulak!....... Kite mula daripada luar okeh...... Background warna coklat bertexture kemas dengan font hitam, memang mudah giler nak baca! Jelas! Then ruangan untuk entry pulak, berlatarbelakang putih dan font berwarna hitam, bertambah clear mata pembaca! Tak serabut.


Susunan layout pon okeh, ruangan blah kanan dimulakan dengan blog achieve, jadi, pembaca tahu apa entry yang terkini dan yang lepas lepas, diikuti dengan popular post, so kite tahu, ape yg paling best and paling ramai orang suke baca dalam blog beliau! Dan seterusnya adalah makanan makanan harian dan sampingan! Korang tahu kenapa beliau kate itu makanan? Sebab... kan kite cakap tadi, beliau suke makan makan dan makan! =D hahahaa.......


Blah kiri plak ade iklan, jangan lupe kelik kelik untuk beliau yer! =D Kalau nak follow, kelik kelik kat blah kiri tu k.......


Okeh, dah bersedia untuk komen komen yang lebih pedas? hahaha, takdelah, komen membina jerk nih! =D


Nasriq, nanti ubah header bagi center macam iklan nuffnang kat atas tuh tau! Header kamu tu senget ke kiri !  berat sebelah! =)


Kalau boleh, entry tak payah banyak banyak kot lam satu page, dalam 3 cukup rasanya, sebab banyak sangat nak kene scroll, kalau 5 entry tu sume panjang2, jenuh gak tuh! =D


Kalau rajin, bleh la tukar header tu bagi lebih cun melecun! Hehehe, header tu adalah penarik tau! Jangan tatau.... =) Dan, kalau nak ubah, kasik nama blog lebih besar, supaya lebih dikenali, dan tagline kecil sikit. Tapi kite suke lah tagline tuh! 'Genius by Birth, Lazy by Choice'
Pilih warna header lebih cerah dan ceria! =D Pilih font yang lebih menarik tertarik kau memang da bomb! =D


Kite suke, kotak komen kua  window baru, dan tiada verification word adalah terbayekkkk!!! =D


Kalau boleh, pasnih, komen komen kat mana mana entry dalam blog lain, gunakan nama blog 'Tukang Karut' tu, kemana saja kamu pergi, bawak nama blog! =)


Hehehee.... Malulah, orang baru mengkomen orang lama! Hahahaa.... Beliau start berbloging April 2009 tau! And ade lagi satu blog, From My Engineering Judgement, haaa... kat situ korang leh tengok banyak gambar pasal Tanah Runtuh dan leh tahu ape sebab musababnyer tau! 
Haaa...... Sebabtu lah beliau nih "Dikurniakan otak yang berfungsi untuk menganalisa nombor dan meneropong alam bersegi..." =)


Jom ramai ramai terjah blog Tukang Karut mengarut ngarut nih! Hahahaaa...........








Kite : Meh sesape lagi nak kite komen blog korang? Hehehee.... Syiok plak! =D Asik dok ngomen work student jerk, nak ngomen blog korang lak! Hahahaa.... tapi, jgn risau, ayat pasti ditapis manis beserta senyuman lagik! Hehehee...... =p

7 yang berkata kata:

JIJI YU said...

part satu due je entry satu page tu ok...ahahaha

aliarosli said...

lajunye jiji komen

KatekateKite said...

JIJI : gua terase beb! tros gua pon tukar kasik 1 page 2 entry! hahaha, b4 dis pon dah ade yg suh wat gitu! =p


alia : kebetulan akak baru ngomen entry die kot =p

KUREKURE COMEL said...

hehehe..kita bako kita bako nasriq..kihkihkih...


mina takmo kutuk lbh nnti dia ngajuk..hihihi

Nasriq said...

Hoho... ni bukan contest kan? Selamat cek... hoho... aku bukannya tak nak ubah semua yang dikomen.... cuma aku ni pemalas!

SYAFIQAHSALEH said...

ayat pasti ditapis manis tak tahan :D

Titisan Hujan said...

komen membina

da bomb lah