20 May 2011

Half Cup !



Hari ni jaga exam pukol 8 pagi, so kene datang awal. (Biasanya keje start kol9)


Jadik nyer kite sampai2 je opis tros amik soalan exam and naik classroom laju2 untuk susun kertas kat atas meja sumer.


Memang tak sempat nak breakfast lah! Dalam classroom, perut berbunyik2 lapar. Sambil jaga exam tu, sambil bermesej mesej dengan Adik and Bakal Biras. =p


Adik mintak duit nak balik petang ni, nak tolong mak ayah menyawit esok. So, lepas habis exam tu, kite teros pi bank kat depan kolej je pun. Sebelum tu pi kafe sat nak tengok apa ada. Biasalah kafe tu, hari hari pon sama. Makan yang sama, tapi tengok nasi lemak macam berselera lah jugak, ok lah, lepas pi bank kang, balik kolej, bleh la tapau nasi lemak.


Kebetulan bank kat depan kedai makan (MAINS). Dah alang alang kat situ, pi lah tengok apa ada kat sana, leh ubah selera plak, slalu memang malas pi situ, sebab malas nak bejalan jauh tetengah panas terik.


Skali tengok tengok, kol10 suku tu dah kua lauk pauk untuk makan tengahari punye, pikir pikir, baiklah makan tengahari teroskan? Tak payah la nak breakfast ke apa. Tengah tengah tengok tengok lauk lauk yang best tu, akak yang sedang menghidangkan lauk tu tanya, "ye dik?"


"Erm, kak, bagi nasi 1 bungkus".


Die pon amik polisterin dan buh nasik sikit, then die tanye, "Dik, nasik separuh ke biasa?"


Eh eh ehh............. First time kot kite bli nasi org tanye nasi separuh atau biasa! Setahu kite, biasa nya depa akan isi kan nasi macam biasa kan? Kalau kite nak separuh, barulah kite akan bgtau die kan?



Gambar : Google


"Biasa kak", kite jawab. Tapi dalam hati tertanya tanya, akak ni ingat kite  ni jenis makan sikit ke ek? Ker die tengok gaya kite macam on diet? tetibe rasa badan macam cun plak! Selim melim! Hahahahaa... Perasan sungguh! =p






Kite : Dulu zaman makan siang malam, rajin mintak nasik separuh nih, tapi sekarang, malam tak makan, so nasik sentiasa penuh! Tengahari pon jarang makan, brunch jerk. (ni kalau kat sini lah, kalau kat muar, kat umah, kol 10malam pon makan! haha)

7 yang berkata kata:

JIJI YU said...

ehehe..ko diet lagi ke sekang ni??leh caye ke ni

Mrs Zambri said...

kalu half cup
tu selalu akk yg mengorder
bukan diet
cuma kurangkan karbohidrat je
wakakaka
sbb ala2 terlebihh sudeyyy
kuikuikuikui

encHIx laNDax said...

kenapa akak tu tanya nak nasik lebih ke half?












sebab dia tengok awak dah gemok,kene makan sikit!wahahaha!ok..joke!




hai orang muo~amboii~padah panjang lagi komen ye..ada masa lepak lah sg rambai ni haa~hukhuk..

KatekateKite said...

@JIJI YU

Alaaa.... kite gemok eh? =.='

lama dah tak timbang berat.

KatekateKite said...

@Mrs Zambri

Bagus kak chah, kene jg dr skrg ek?

KatekateKite said...

@encHIx laNDax

tula mmg suke ngomen pepanjang! haha.

tu rr teringin nak men kayak nih! nak men kat sg muo takot lak luas sgt laut tu!

*ha ah la dh gemok kot! =D

KUREKURE COMEL said...

badan dah kecik..takpe...takyah diet sgt...hehehe