08 April 2011

Kite Suke Tapi Die Tak Suke . . . [huhuu]

Assalamualaikum . . .

Ish ish . . . Kenape ek? Dalam dunia ni, kite tak kan dapat memuaskan hati semua orang! Kadang kadang tu, apa yang kite suke, mereka tak suka, apa yang mereka suke kite tak leh nak suke. Sebab tu lah kite takkan dapat memuaskan hati semua orang!

Ermm..... Contohnya, dalam membuat keputusan, tak semua orang akan setuju dengan keputusan kite, mungkin nampak majoriti setuju, tapi, ade jugak kot lam hati macam macam die cakap.




Tapiiii . . . . . 

Apa yang Kite Suke tapi Die Tak Suke ek???

Hehehehee...... Korang kene tawu, kite ni jenis suke sangat ber SMS, texting atau messaging.... Tapi..... ade 'sorang mamat' nih, die tak suke tau! Katenyer, die malas nak taip mesej.... hahahaa........ kesian betol! (kesian kat kite laa..)

Tapi, kadang kadang tu die layankan jugak! =p (bukan kadang kadang, selalu!)

Bukan apa, kite lebih suke bermesej, sebab, leh cakap banyak banyak lama lama! Kalau call, mesti cakap yg penting jerk. Selalu macam tulah, kalau ade ape ape yg penting sangat nak dapat jawapan yang cepat pantas dan tepat, barulah call! Kalau tak, mesej jelah.... =p

Mesej tu kadang kadang sampai 2-3pages, ape taknye orang malas nak reply! Hahaha....

Lebih lebih lagi kalau gadoh! Mesej lagi best! Sebab....... Tak sanggup nak dengar orang marah marah kite, nanti kite nangis! Hahahaa... ciwek nih... =p  Kene pulak, kite ni jenis tak suke nak jawab jawab kalo orang tanye bertubi tubi, lebih suke diam, sebab tu kite tamo gadoh gadoh cakap kat fon, kalau taip mesej, boleh pulak tu menjawab panjang lebar sampai 4pages! Hahahhaa... Nampak sangat dasar pengecut kan? Cakap takot, taip mesej tak takot lak =p

Tapi..... Bermesej ni pon ade kelemahan die tau! Sebab nyer, kadang kadang kite cakap elok elok, tapi kalau sebelah pihak sane salah baca, leh jadik lain tau maksud die!

Kate lah kite tanyer, 'tengah buat ape tu?'........... Cer korang baca.... Leh baca dalam macam macam tone! Leh jadik marah........ Boleh jadik romantik.......(mengarutlah tu, tanye buat apa pon romantik?)

Kadang kadang leh wat gadoh tau mende nih! Hahahaa . . . . . .


So, bagi korang korang pulak...... Korang lebih suke mesej ke call ek? =p






Kite : Boring kalau tak bermesej, dengan mak pon jadik! Haha =D 
*Mamat tu merujuk kepada Encik Tunang.  =p
Eh eh, pe citer ngan gathering tu? Hahaha....

10 yang berkata kata:

✿ milly molly ✿ said...

humm. i prefer msj! hehe..
lau gado, maki pkai msj xrase sgt..
lau call, baru nak marah da tacing! ;p

aliarosli said...

mesej

kol tak suke

kengkadang tak dengar orang cakap ape

nanti malu sendiri

banyak kali kene

aliarosli said...

wahhhhhhhhhh,dah 200

KUREKURE COMEL said...

mina lg suka call....tp kalau tgh gaduh lg best msg kan....bertalu talu send...hahaha...


dh kawen ni pun...mina still msg jgk...mcm mat kat depan tv...mina kat bilik...just tanya kabar je la...hehehe

aTiKa aTeRkaH said...

prefer call sebab malas nak taip mesej jugak...har har har...

KatekateKite said...

milly molly :
haha.. same dengan lah! =D


aliarosli :
haha.. kite slalu gak kene camtu! nek segan sendirik, asik dok ha? ha? =p
*alert betol ek die! =D


mina :
hahaha... tawu takpe, mmg best pon htr msg bertalu talu,hik3...
*wah nti dah kawen pon nak men mesej cam mina n mat lah! =D


atika :
hahaha... suke call ek? mesej lagi best tau! hik3....

aiman rashidd said...

be cool my dear :)

keep enjoying your day :)

HAPPY WEEKEND ! thanks :)

teruskan menulis :) done follow you :)

akie said...

dua2 ak x ske.....msg ngn call.....hnye bnde pnting jek ak akn gne hp ni......kbnyakannya ak lg ske call trus jek.....mls la nk taip2 msg2 melewe tu.....mkin d lyan mkin mnjadi......klau ade bnde ak mls nk lyn ak akn silent kn hp trus...hahaha..kdit ak sbulan hanya RM20 rnggt jek....RM10 ntk maxis RM10 ntk celcom.....bkn dekot....lau org msg ak tp ak mls nk reply ak akn tepon trus lg sng...jimat kdit,masa dan jmat bteri...hp ak ble brtahan smpai 4ari tnpa cas....huhuhuhuhu....jimatt!!!!

akie said...

http://akietanitsuno.blogspot.com/2011/04/isteri-orang.html

deeya said...

alor ! kite ta ade sesape pun nak msj ke nal call ke .. tacing ! :'(

tapi pape pun lebey suke call dari msj :p