20 April 2011

" BAGUSSSS ! ! ! . . . "


Assalamualaikum....

Pagi ni, langit cerah, ceria, kite pon ceria jerk dengan berbaju merah menyala! =D

Walaupun cerah, tapi hujan tau! . . . Macam hujan panas, tapi pagi lagi. 

Ermmm, bangun pun takde masalah, sebab tido awal sangat! Pukol 9 lebih dah tido, yelah, takde kawan nak ber'sms'. BW dah dari sebelum maghrib, so awal lah dah off laptop. Makan pon tak. Huhuu.....

Then, hujan hujan tu kite ingat nak parking dekat2 office je, tapi takde syiling, apelagi berdezup laju je parking depan2 kolej (biasa mcmni sbb nak thumbprint dulu baru parking kete), tapi geram pulak tengok  ade  dua parking kosong, 5 kotak sebelum depan pintu office. 

Duduk jap beberapa saat dalam kete, fikir punyer fikir nak parking dekat ke jauh (kalau jauh, parking free tak payah syiling), dah la hujan, x bawak payung, parking ade kosong lak tu, masa pon awal lagi, x payah nak kocoh2 thumbprint dulu, then dapat keputusan, parking je dekat situ.



 [ Sumber : Google ]
So, kite pon reverse lah kete 5 kotak parking ke belakang. Jauh gak tu, luckily takde kete masa tu, undur punyer undur, adelah sorang auntie cina nih ngah jalan se arah dengan kite berundur tu, then die terberhenti, sebab kite undur tu dekat dengan kete kete sebelah yang dah sedia ade parking kat situ, die pon stop and tengokkan je kite undur kete, sampai lah kite parking!

Muke die dah semacam, kite risaulah, kite cam ganggu die nak berjalan kan, so, kite dah siap parking tu, kite bukak lah tingkap, die pun lalu sebelah, kite angkat tangan tanda terimakasih and hormat (sebab die terpaksa tunggu kite reverse tu).

Korang tau apa die buat???























Die angkat tangan buat thumb up ke arah kite and senyum sehingga menampakkan sebaris gigi pelesu die yang putih and tersusun tu, sambil berkata . . . . . . .  . .















" BAGUSSSSSS ! ! ! "


Pergh! Kite ape lagi! Tersenyum lebar sehingga menampakkan gusi, meleret leret sampailah ke office! Fuhhhh...... Thank u lah auntie! Buat hariku sungguh CERIA ! =D




Kite :  Bangga kejap! =p

8 yang berkata kata:

Mrs Zambri said...

harus jadi masyarakat contoh hari ni
keep it up
hehehhe

aliarosli said...

bagusssssssss

hahhahahhaha

MaMa CyDa said...

ahahahah serta merta terbayang cemana auntie tuh buat bagus ^_^


yaaaaa ... bagus!!!

KatekateKite said...

Mrs Zambri :
Harusssss.............. hehe! =D


aliarosli :
good! hahahaa.....


MaMa CyDa :
hehe, tula sampai sekarang masih terbayang muke die! =D
(dh sihat lom?)

Ihsan Arifin said...

mesti cumil gile auntie tu kan ;D

KatekateKite said...

Ihsan Arifin :

ha ah laaa....

cumel sangat! hehee...

kecik kecik kurus rambut pendek, pakai speck, gigi sebaris! =D

hehee......

jeBateja said...

wahhh...kembang lah ko ari tu erk....ahakz......bagussssssssssssssss.....ahakzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

KatekateKite said...

jeBateja :

hahahaa... Kembang sampai harinih! =D

bagusssszzzzz!!!.... =p