11 February 2011

TOMOK nak KAHWIN?


Gambar : ihsan dari encik gugel


Assalamualaikum......

Tadi petang, balik keje, lepas je solat asar, kite terlelap (kite tau, lps asar tak elok tido)
oleh kerana agak keletihan, so dengan tak semena2nya lepas solat nampak katil tros jek landing, men2 enpon jap tros telelap.

bile sadar dalam kol 8suku gitu, tros bangun n solat maghrib, lepas solat, belek2 enpon, ada panggilan rindu tak dijawab daripada Uder. dalam ati terpk, die nih call or tertekan, yelah, adik kite sorang nih, kalau takde hal penting mmg takdelah nak mencari kakaknyer yang cumel nih.haha.

so, takpelah, pas mandi nanti kite call lah die balik, curious jugaklah kot2 ade ape2hal kan?
then, kite pun mandi, lepas mandi tu, sementara tunggu nak solat isyak, kite call lah balik.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

08:40pm

hello uder, call angah ke td?

ha ah.

ada apa?

angah, hujung bulan ni teman uder pegi umah awek uder.
mak die suruh datang, ude taktau la kenapa uder segan sangat, yang sebelum ni(awek sblm ni) uder tak kisah pun jumpe mak die.
mak die dah lama suruh merisik n bertunang.

alaaaa....angah tak pandai la uder.
angah ni kan budak2 lagi(prsn budak2 pdhl tak sdr diri dh jd tunangan org).
tak reti la nak sembang2 dengan org tua.
lgpun angah tak tau uder keje apa, dok mana sumer.
(nmpk sgt lah kite nih tak amik tau hal adik kite kan, yelah tau die dok KL,tp tatau area mn, tau die wat bisnes n ikot kontrak mn2, tp tatau kesahihannyer)


alaa...sembang2 biasa je...
tolong la ngah, dah lama tangguh ni.

sape nama dia? yang sexy tu ker?

syuhada, ala tak cantik, gemok, sebaik2 umat dah nih. tua 2tahun dari uder, keje klinik, pembantu klinik, dekat Klang.

(bebel2 sikit + nasihat sikit especially bab duit n adab2 pas bertunang)

yelah, td uder dah call mak, mak kata, ada 5k, jalan.

ok2, nnti angah tanya mak dulu mcmn.bye.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

08:46pm

angahhhh.....adam rindu angah...(blablablabla....pjg betul intro, plus bercakap dgn budak 4bulan yang masih tak pandai berkata2)

mak, uder ade tipon mak td?

ha, ada. kenapa?

die suruh nurul pegi rumah awek die?

ha, pegila.

nurul tak pandai la mak. blablablaa..... (alasan yg sama diberi pada ude td)

alaa...pegi jela, sembang biasa2 je.
die nak kenal uder, kakaknye, keluarganye, keje mana duduk mana je.
tengok rumahnye kat mana, keluarga dia.

tapi, nurul pun tak tau rumah ude,tak tau tmpt keje die.

pegi lah tgok dulu sblm pegi umahnyer. die duduk kat ampang.

erm.....(so, kene pegi jugaklah nmpknye,igtkan boleh mengelak)


----------------------------------------------------------------------------------------

09:07pm - lepas solat isyak - atas sejadah lagi

intro lagu Bawaku Terbang - The Fabulous Cat yang rancak tu menyentap kesunyian bilik.

hello angah, dah tanye mak?

(dalam hati, ish budak nih, betul2 semangat, tak menyabor2)
dah.....

mak kate ape?

mak kate pegila.

hekhekhekhekk.....
(die gelak2 gatal)

hekhekhek..(nada mengajukkan semula)
hrmmmm.....

ok la angah eh, nnti apa2 uder call angah balik,bye.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------

duduk sejenak . . .

dah tua dewasa rupanya kite nih.
dah ada tanggungjawab besar.
sebelum ni, dia keluar dgn perempuan, kite bising2, suh kawen, bebel2, jgn jadik bukan2 jngn buat bukan2.
tp, bile die mntk tolong psl nih, kite nak mengelak pulak.
tak boleh jadik. tu tanggungjawab kite, sebagai kakak nombor dua yang masih bujang.



Uder : Adik : Angah

yelah, kakak yang pertama dah bekeluarga dan dah ada anak, so agak bz,
lagipun diorg semua jauh kat Muar.
kite kat Seremban ni lah yang paling dekat dengan dia.
tp dia mmg lebih rapat dgn kite, drp kakak nombor 1 sbb dia garang! haha.
tambah pulak dia malas nak melayan kerenah n cerita2 pasal awek2 adik kami.
kite jelah yang jadik mangsa dgr masalah diorg masa cinta2 monyet dulu.


Along (kakak nombor satu)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

apa plak kaitan Uder nih dgn TOMOK?




haha. cerita die macamnih . . .

7tahun lepas,(skrg umur die 22) masa die pergi rombongan sekolah ke Langkawi(kalau kite tak salah).
adalah kakak2 Form5 nih panggil2 dia dengan nama TOMOK. yelah rambut ala2 tomok,
muke lonjong ala2 tomok. tu yang kami sekeluarga selalu mengenakan die dgn nama tomok.

sekarang taklah, dah hilang dah keTOMOKkan die tu.hahaha.




tak sangka, dah nak kahwin dah 'tomok' yer..... =p

dah besar dah adik kite nih rupenyer....



2 yang berkata kata:

azilah othman said...

wow!!!
t dah jadi jgn lupa jemput
hakhakhak
=D

Nurul Nur said...

hahahaa....

InsyaAllah...
belom papelagilah ziela..
baru nak ke langkah pertama! :D

harap2 dipermudahkan semuanya.
especially perkara baikkan?....