10 May 2011

Suami Isteri, Elakkan Tinggal Berjauhan [ ! ]



Assalamualaikum . . . .



Nak wish Selamat Pagi, tapi dah terlambat, sebab tadi masuk kelas terus lepas breakfast, ni baru je habis kelas, so, Selamat Tengahari semua! =)



Tengah tengah breakfast tadi, on9 nak baca Harian Metro, tapi lembab plak, tak kua kua, dah habis kelas baru sempat baca .



Hurmmmmm.... Sedih betul baca tajuk berita 'Guru sunyi noda pelajar' tu . . . =(



Kesian betul, macamana lah boleh jadik ek? Nak salah kan siapa tu ? Guru? Isteri die? Parents student tu? Kawan die? Atau student tu sendirik?



Hurmmm.... Kalau kite jadik mak budak tu, mungkin tak bagi kot kalau pergi berdua je dgn kawan, lainlah kalau memang pusat tusyen. Kalau kite jadi student tu? Ish, kompius jugak, kenapa cikgu tu nak ajar kite sorang? Kalau kite jadik kawan die? Hurmm..... Tak terfikir kot cikgu tu nak buat camtu, sbb tu die tinggalkan. Huhu.... T_T Isteri die? Kalau kite tak keje of cos la kite tinggal sekali, kalau kite keje, dan tempat keje ni pon susah sangat nak lepaskan kite pindah ikut suami, macamana nak buat? Agak orang kat dunia ni tak faham ker hidup bekerluarga? HUH [!] Cecepatlah proses, bagi isteri isteri semua pindah tempat kerja yang berdekatan dengan suami mereka! Kalau tak, mesti tak jadi macam nih! =.='



Okeh, agak emosi disitu yer, maaf.




Ni antara potongan berita tersebut,




KUANTAN: Mungkin kerana kesunyian akibat berjauhan dengan isteri, seorang guru gagal mengawal nafsunya lalu merogol pelajarnya sendiri berusia 15 tahun selepas mempelawa mangsa datang ke rumahnya dengan alasan mengulang kaji pelajaran. baca seterusnya . . . .







Kite : Harap harap tak tinggal berjauhan dengan bakal suami =(

6 yang berkata kata:

azilah othman said...

cikgu 2 mengong ke apa?
haish
apakah apakah apakah??

azza said...

xslh tinggal berjauhan...yg pntg jujur dan setia lah kan..
kdg2 tinggal berjauhan ni pn best gak..
bile jumpe tue..perghhhh..mcm bru bercinta je..sntiase in a mood pengantin baru..hehehehe...
wlu dh lame kawen..tp always feel like new wedd... (^_^)

aliarosli said...

abah kat pahang, mama kat melaka

semua jauh, along kat muo

boleh je, takde pulak macam tue

kepercayaan la jugak dan iman

JIJI YU said...

muahah gersang bebeno dah tu..aku tergelak sakan bace berita tu tadi

KatekateKite said...

kak azza ni bukan pasal kejujuran or kesetiaan, ni pasal nafsu, iman dan syaitan. huhuhu =.='

KUREKURE COMEL said...

ya allah...kalau tak dpt kawal nafsu sgt..suruh saje bininya berhenti keje...haisshh..