18 May 2011

Mak Ade Pesan Lagi . . .



Hari Sabtu  lepas, sempena cuti hari minggu, kite curik2 mase menjahit baju, baju raya a.k.a baju pakai keje kawen =p


Tengah tengah syiok kusyuk menjahit, henpon berbunyik girang, kite pun menyahut riang! =D [haha]


Tapi, orang kat talian suara macam tak puas hati, tanya itu ini, bembukan lah! [ malas tulis sini nanti ada yang kecik ati atau terasa ati ]


Kite pon melayan dengan nafsu yang paling rendah! Nak taknak jerk, tibe part yang melampau, kite pon menjawab dengan penuh lantang!


Alih alih, lepas memutuskan talian [ untuk pengetahuan kalian, masa jawab panggilan tu kite dalam bilik jahit bersama sama mak akak adik and Adam ] mak kite pun cakap..........................


" Cemburu tu kan tandanya sayang, untung lah ada orang cemburu, ada orang sayang, die amik berat....... "


"Tapi ni cemburu melampau mak! Main tuduh tuduh, asik tanya bembukan" [ sambil wat ayat sesedih and ciri ciri tak puas hati ] =.='


Tapi, mak sangat positif! Berfikiran bersih, tak macam kite, negatif jerk, fikiran kotor, busuk! [ macam die tu jugak, haha ]


Ish, salute lah dengan mak!


Malam tu, die mesej ajak kite kua esok.


Haa.... Kan betul mak cakap! Cemburu tu tanda sayang . . . . . . . =D


Kesimpulannya, kalau die tanye bembukan, layankan je, jangan tinggi tinggi suara atau cepat melatah. Sebab die sayangkan kitelah tu die tanye bembukan, takut kite terlepas di tangan orang lain.



Baca lagi :







10 yang berkata kata:

Rtp Farra Arisha said...

aah normally people said cemburu tandanya sygg. haha :))

JIJI YU said...

sape nak layan kite ni

jeBateja said...

hik...hik....nasib baik lah mak hang menjadi penasihat terbaik...kalau tak...perang dunia ke 4 ooooo....err..perang dunia ke 3 dah ke lom erk....ahakz

KatekateKite said...

@Rtp Farra Arisha

betul kan? =D

KatekateKite said...

@JIJI YU

Bakal isteri hang lah! =p

KatekateKite said...

@jeBateja

HAHA. dah lebih dr 4 kot! =p

Luckily kan? Ade mak yang sangat memahami =D

bunga said...

betul..cemburu leh tapi ajngan keterlaluan sampai tuduh2..

Siti Safiyyah said...

eh eh ade link ss lak dalam entri ni. hehe. uik sape yg call tu? ehem3 ye? :p

KatekateKite said...

@bunga

Betul tu Bunga....

KatekateKite said...

@Siti Safiyyah

Hehehe, ade la.. kebetulan wat entry yg sama smlm kan =p

Ehem ehem uhuk uhuk la yg call =D