18 April 2011

Alergi Ubat Gigi ?

Assalamualaikum....

Haaa.... Ade tak sesape yang elergi pada ubat gigi?  Ish  slalu orang elergi lipstik kan? Hahahaa... Tak boleh nak bayangkanlah kalau kite alergi pada ubat gigi kan? Camne lah nak meneruskan rutin harian di pagi hari dan juga malam? Macamana nak berus gigi tanpa ubat gigi? Atau gantikan dengan shampoo atau shower gel? Hehehe... jangan buat perangai! Baik gosok camtu je, hahaha... Tapi mesti rasa macam tak bersihkan?


Haaaaa..... Sini ni kite nak citer, kite ni alergik pada ubat gigi tau! Korang mesti tak penah dengarkan? Atau ade ke sape2 yang ade penyakit sama macam kite ni?

Bukan semua ubat gigi lah kite elergi, cuma pada ubat gigi Safi je. Yang lain kite tak pasti sebab jarang or tak pernah guna. Bukan apa, dekat rumah, mak ayah suka pakai ubat gigi Mukmin and Safi jerk. Kite pon pakai jelah tanpa rasa was was. 

But, pastu mesti keliling bibir akan mengelupas halus and terlalu kering dan menegang! Memang tak boleh pakai. Bukan mengada ngada, tapi dah bape kali dah kene, baru kite tau memang kite alergi pada ubat gigi yang itu, but femli lain pakai takde masalah pun.

So sekarang kite just boleh guna ubat gigi jenama Colgate sahaja! Pelikkan? Dengan ubat gigi pon boleh elergik.

Korang tau tak camne or ape petua nak pulihkan bibir yang dah kene alergi nih?


Kite : Nak bubuh madu tapi kat sini takde madu.

6 yang berkata kata:

jeBateja said...

KITA org pertama KOMEN ke..?? Yeahhhh....

Den semua ubat gigi boleh....tak de alegic dee...

manja tul hang ni....ahakz....

Nurulizzah Hidayah binti Musa said...

salam petang =)

kite satu kuarga pakai ubat gigi safi kayu sugi tau..mukmin tu kekadang je.

aliarosli said...

nak yang mahal je akak ae?

demand tol

hahhahahhahahah,saje nak provok

JIJI YU said...

guenlah listerine..

mysara said...

ish..ingatkn ngn sume jns d..
parah cm tu..

untung la jnama colgate..hehe

tshirt koyak said...

xyah gosok gigi la cmtu...bersugi je..haha,sunnah nabi..dapat pahala