21 March 2011

Maxis vs Celcom

Asslamualaikum...







Ermm.... sape la makhluk yang tak pernah dengar and  tak pernah nampak kedua dua perkataan  and logo kat atas tu ek? Syarikat telekomunikasi terhebat zaman ini. Hahahaaa.... Tapi kite ngah bengangkan kedua duanya.... aiyook!.......

Sejak 7 tahun berjinak jinak dengan telepon bimbit, boleh dikatakan lebih dari 5 kali jugaklah kite menukar nombor talipon! Hahahaa..... Saje  je buat kawan kawan semua alert dengan kehadiran and kehilangan kite! Heheheee...... Ingatkan dah tue tue ni xde lah kes menukar nombor talipon lagi, rupenyer terpaksa membeli lagi! Hahahaa.... Dalam kes nih, bukan tukar lah, tapi tambah, tu pon untuk sementara jerk, pasnih pakai balik yang asal! Sebabnyer..............

Tulaa...... depa dok call offer postpaid, hampa dok gatai gatai nak terai gak.... sekali pakai! Baru hampa tawu na........ yang hampa tak mampu! Hik3....... Actly, mule2 tu, bulan pertama, bulan kedua, bulan ketiga sumer ok lah, tak lebih dari limit.... Masa nih telepon bimbit yang dah pakai  lebih 5tahun tu lom rosak lah.

Sekali masuk bulan keempat dah mule banyak, then turun balik, then naik balik! Hahahaa.... Kirenye bill bulanan sentiasalah over the limit! Hahahahaa..... apelaaa...... Ni penangan telepon bimbit yang canggih lah nih! Ceh telepon canggih manggih pon orang bagi sebabtu asikla dok godek godek. Asal boring boring jerk  laju je tangan menggodek hape hape, alih2 bil naik 60, pastu 80, pastu 100 pastu tros takleh nak call out n msg langsung! Hah! Baru kau tahu!..... hahahaa... gelakkan sama dia! =D

Jenis manusia nih tak reti duduk diam, henpon takde credit tak senang dudok! Sanggup beli nombor baru! Semata mata tamo terputus hubungan dengan orang orang kampong semua! Hahahahaa.... maklomlah, ratu cantek kampong kan, ade ade saje yang mencari! Okey, tu tipu jerk...ngeh3...berangan tak sudah! Hahahaa....... 2 je orang yang selalu kite tak putus putus berhubung setiap hari, emak dan encik tunang. Tak boleh lah hidup tanpa mesej mereka nih! Sunyi!

Pastu, konon konon tamo bill telepon bimbit nih banyak sangat, niat dihati baik suci murni, beli lah Celcom Broadband.... Dengan wang pendahuluan RM100 kite membawa pulang modem putih lagi berseri sesuci minyak masak murni. Mengikut kata SA Celcom tu, katenyer RM100 adalah wang pendaftaran, bulan seterusnya bayar mengikut pakej, iaitu RM68 setiap bulan!

11hb lepas, kite gi lah Celcom Center kat sebelah Cosmopoint Muar tuh, alih alih die kate RM100! Apakah??? Hadoiyai...... Ko tipu ako ke budak???

Dah malas cite. Korang tau tak kenapa kene bayar RM100 tu lagik ek???

5 yang berkata kata:

mysara said...

haha..:DD
pakai bil ni bahaya klu dh terover tu...:p

KatekateKite said...

mysara : huhu... tu lapasal! habis takleh nak contact sesape langsung! sungguh menyesal! tros call maxis nak terminate! hik3.... =p

Omaq oTai said...

OmOt ok je, ada prepaid ada line. Line ni utk urgent call atau nk 4wd sms ramai org. yela, OmOt kaki xtvt. so, kna byk inform semua org. Yg prepaid pla, mmg utk kegunaan seharian. Percaya x hanya rm30 je sebulan? postpaid pla x smpai rm30 utk kegunaan biasa & rm60 jika ada program..lala..

Omaq oTai said...

psl celcom broadband tu, cuba minta explain dari celcom bebetul. Maybe betul atau maybe mmg budak tu tipu..ontah la...

KatekateKite said...

OmOt : WOW! 0.0 jimatnya hang!!! pakai due nombor tak lebih rm100 sebulan! sangat berjimat ek?! huhu.. tula, masa byr bill tu xde parking, tinggal kete sat ja, x smpt nk tanye bebetol, die kate tax itu lah kos ini lah, bayo je lah! huhuuu.......