08 March 2011

Mainan Tidur Yang Mengerikan ! ! !

Korang! Korang penah mimpi hantu tak??? Setahu kite lah kan..... Selama 20lebih  tahun (ceh tanak bgtau tu, doploh bape, hahahaa) kite menjalankan rutin bangun tido bangun tido, pejam celik pejam celik lah kan! Kite tak penah pon mimpi hantu tau! 

Tapi, malam tadi, atau malam semalam lah, bersamaan hari Isnin malam Selase, kite bleh mimpi hantu! Hish! Menakotkan tau! Cite die cenggini, kite tak tau lah kite baru balik dari mana masa tu, tapi kite lalu lah kat simpang kampong kite tu, ngah drive sensorang nih. Masuk je kampong, si pompuan berambut panjang berjubah atau berbaju putih dok berdiri tegak kat area simpang tuh!

Apelagi, kite yang dah sememangnya penakot giler giler nih, menjerit! tapi tak klua suara, nak sebut Allahuakbar pon suara tersekat, tak klua langsung! Ternganga! Tangan keras! Tak boleh nak kawal stereng! Nasib baik tak masuk parit! then pk pk nak sebut ape lagi, nak sebut Lailahaillallah, agak boleh tapi still suara takmo klua!

Macam nak nangis! Tibe tibe dengar suara die dekat belakang, die dah dok lam kete??! Lagi lah nak jerit kuat2! Tangan ngn leher dah berurat dah nih! Tapi still suara memang tak kluar langsung!!!

Pastu tatau ending die macamana, dan taktau macamana sedar. Tapi memang menakotkan! Tak sukerrrrrr!!!!!

* Kite try search 'pontianak' kat google. konon2 nak buh gambar nak tunjuk kat korang camne hantu yang kite nampak tu. ish, baru nampak dua tiga gambar, kite dah seram! taknak lah weyh!!! kite ni bukan berani pon, tengok gambar pon takot. Hantu Mak Limah Balik Kampong tu pon kite tak tengok lagi tau! hahahaa... kolot betol kan? =D

** Nak carik gambor pontianak kua plak gambo 'anak pontianak'! Apakah? Hahahaa... Habis tercemar mate kite tau! =p

9 yang berkata kata:

HATYCIKNUURUL said...

uwaaa,baru bace sekerat,dh trun ke box komen ni,huhu,.sok PAGI CN bce smule ek,.huhu,..

apisv2 said...

org ckp klu mimpi seram nk dpt jodoh;p

apisv3.blogspot.com

KatekateKite said...

Cik Nurul : sok datang baca bagi perabih tau! sebbek tak bok gambaq! kalo ada gambaq lagi menyeramkan! =D

apis : yo yok orrr jerk kamu nih kan? hahahaa...... mudah mudahan cepatlah jodohnya! aminnnn~ ^.^

DaK CoMoT said...

aishhh...mimpi2 hantu bgn tido ja rasa neves..buatnya kalau tido sorang,terjaga plak tgh malam..susahlaa haaiiii nak lena balek..hahaaa

KatekateKite said...

dak comot : naseb bek tak terjaga malam malam bute! mase tu bangun2 je dah cerah! hehehee.....

jeBateja said...

waka....waka....org dah tgk real punya....kiut tu....ahakz....tapi lepas tu domam seminggu...ahakz

KatekateKite said...

jebat : Ish! betol ker??? menakotkan je weyh! jauhkanlah ...... tamo jumpe!

KUREKURE COMEL said...

sama la kite....kite ni pun penakut jgk...kalau tgk cite hantu...sure off sound...bru feel....hehehe...

KatekateKite said...

mina : hahahaa.... off sound baru feel eh? kite kalo cite bab hantu2 nih, mesti akak kite dok cite balik kngn2 bape puloh tahun yg lalu, penakut, tp dok ikot akak tgk cite hantu kt uma jiran, pastu nangis2 nak balik! hahahaa.....