16 February 2011

Usaha menjadikan BLOG BARU sentiasa MERIAH!

Assalamualaikum.....

Dengan ini, kite nak mengumumkan pertukaran link nurfirul.blogspot.com kepada katekatekite.blogspot.com!



eh, ngade ngade nyer budak tu, dahla baru buat blog, dah nak tukar2 link pulak

Bukan apa, selepas membaca tips daripada encik woot woot, maka dengan gigihnya kite berusaha untuk buat apa apa sahaja yang diperkatakan olehnya untuk membuatkan blog kite nih semakin MERIAH.

Bukan apa...kite pon boring gaklah kalo tengok blog kite nih sunyi sepi jerk...huhuhuu.... kalau boleh kite nak die nih meriah macam Jom Heboh! pasti best kan? hikhikhik.....  tengok tu..... wahhhhhh ramainya..... meriah nyaaaa.......... 0.0 (membuntang bijik mata!)

Gambar | Ihsan dari encik gugel


Ada 8 tips encik woot2 nih bagi, untuk penerangan dengan lebih jelas, korang pi lah kat SANA! 



Ni senarainya :
1) kene ada identiti sendiri..

- nombor satu jerk dah macam terkene kat batang hidung sendirik yang tak brape nak mancung nih! apa lagi, cepat2 tukar! hahaha....

2) semestinya penulisan superb !

- yang nih akan diusahakan lagi

3) 3 bulan pertama korang berblog, make sure rajin blogwalking !

- yang nih plak dalam proses

4) rajinkan diri anda komen blog orang lain

- yang ni kadang2 malas kadang2 rajin, tapi berjanji, selepas nih nak sentiasa rajin! gigih tu nak meriah! hahaha.. 

5) make sure blog korang ringan dan tak serabut

- insyaAllah, tak serabut kot, apa pandangan korang, kalau serabot, bagi tau kite tau!

6) bagi blogger baru, tak salah nak bersosial macam dekat sahabat blogger ataupon mana2 group, tapi boleh kurangkan tak ?

- yang ni, kite tak penah  buat !

7) rajinkan diri ping entry anda

- yang ni tak pernah tau and tak penah buat pon, nanti kite nak buat lah!

8) bile blog korang da ade pembaca tetap, make sure jangan malas update !

- insyaAllah, tamo malas2! hihihii......

Okeh! chaiyokkk Nurul!!!!... Kite BOLEH! hahahaha.......

7 yang berkata kata:

jeBateja said...

wahhhhh.....den nak poei kat woot woot lah.....errr....blog hang ok lah....tak serabut pun....

KatekateKite said...

haaa.... pegilah! best tau tips2 die!

tak serabot eh? thank u! :D

bun said...

patot la datang jeguk site

die kate da delete blog

tuka url upenye

huuhhu,kene tuka entri pulak dah

KatekateKite said...

huhuhuu... sorry sayang! hik3....

ermmm... apa maksud bun kene tukar entri?

KatekateKite said...

okeh, dah tau apa maksud mu itu...lalalaalalaa..... :D

Fazira Abdullah said...

bgus tips awkk..
p bab nk komen 2 yg xmo,sgn..huhhuhu..
tips yg bergune!

KatekateKite said...

fazira : eh ehh.... ni bukan tips kite, ni dari woot2..hehee... kene rajin membaca n usaha! hehehee.....
jangan la malu malu segan silu tau! =)