05 March 2011

Jom Borong Baju Rayaaaaa!!!!

Assalamualaikum sumer!!!.....

Eh ehh... tahun ni, raya bulan lapan kan? Ogos kan? Ermmm......  Lagi lima bulan je weyhhh!!! Korang sumer dah beli baju belom nih? Sape sape yang suka tempah baju daripada beli siap atau lam omputih nyer kite kate ready made tu, korang dah beli kain lom? Kang jangan terkejut lak kalau bulan empat ada tukang jahit atau omputih kate tailor dah tamo amik tempahan! Haaaa.... ini sirius... bukan main main tau! Mak kite tailor cum baby sitter cum housewife, haaaa die da cakap kat sumer pelanggan tetap die, start bulan empat jerk die dah tamo amik upah tau!.....

So ape lagi! Kelam kabut gegel gegel lah cikgu yang tetiap hari minggu hantar baju tu, cepat cepat jangan lambat lambat bak kate Jeclyn Victor, cekgu tu datang hantar lebih 20 pasang untuk anak beranak die tau! 

Haaa... Korang jangan pelik lah, kalau orang lain dah beli and hantar baju raya awal awal yea. Atau korang nangis takde baju raya nanti! Hahahahaa.... Kite tak runsing lah.... Sebab kite pon leh jait sendirik! And boleh amik upah... Haaa... Kite nyer upah terbuka kepada semua selagi belom full, kite tak tutop kedai k! heheheee......... Sape sape yang nak cuba try test tengok mengupah pada penjahit amatur seperti kite, boleh la ringan ringan kan jari korang menaip dan bertanya yea! Hehehehee........

Eh ehh... Rasenyer kite dah salah topik nih! Sebenarnya nak ajak korang gi borong kain untuk wat baju raya! Bukan nak mengwar war kan pasal upah menjahit tu! Hahahahaa.... Takpela, isu tu memang related pon kan? Hehehee....

Okeh, Korang nih sumer tahu tak kat Tangkak sedang berlangsung Festival Tekstil 2011 sepanjang bulan March nih? Haaa... Sape sape yang tahu tu bagus lah! =D Pada yang tak tahu tu..... Tolong lah cepat cepat pegi borong kain baju, langsir sumer kat sane k! 

Sebenarnye kite pon baru tahu! Hahahahaa... Wat malu jerk, orang Muar yang berjiran dengan Tangkak nih baru tahu kan? Hahahaa... Tupun sebab tak sengaja tengok Berita 1.30 TV3 tadi... Tibe tibe rase nak ajak mak sayang pi shopping petang nih! Hehehee... 

Mentang mentang lah mak kau baru pegi nyawet pagi tadi kan nurul! Ko keje nak ngabeh kan duit orang tue je ek! Hahahaa... 

Sebenarnye kite dah beli dah kain untuk wat baju raya. Masa gi keje kawen kat Klang. Kitorang satu femli yang pompuan pompuan nih memang suka beli kain sari untuk wat baju kurung! So nampak la kelainan kat situ kan? 

Haaaa........... Tu lah caranya! Kalau korang kata, takmohla beli awal awal, nanti nak dekat dekat raya kua lagi kain pesen baru, haaaaa..... Korang salah kot! Watpe beli pesen terbaru tapi samaaaaaa jerk satu kampung! Bukan satu kampung jerk, gi raye kat Melaka jumpa yang sama, gi raye kat Perak same, ah! Boring weyhhhhh..... Kaler jerk yang lain! Hik3...... =p

Okey lah! Panjang sangat ko cite kan? Habis tu... tadi kekeringan idea, tapi pas tengok berite tu, dapat je keyboard, tangan tros takleh benti menaip! Adoiiiiii...... memang patut pon kite buh 'pot pet pot pet' lam bubble talk kat atas tu! Hahahaaa....

Terime kasih sudi bace, jangan lupe berkate kate,
Ape lagi kawan kawan sume? Jom beli baju raye!!! =D

9 yang berkata kata:

Cekodok said...

mak aih.. gua rasa mcm tgh posa plak.. ngeeeee...

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

wahhhh bestnye..cari kan kak pinky 1..tangkak tu kg mak akak tp jarang balik sana..balik time raya je ;p
bestnyerrr dpt sopping raya =)

KatekateKite said...

cekodok : hang ni kan...... org bli baju ry bukan tunggu posa. kalo posa takleh nak panggil org upah baju dh tak sempat beb!

KatekateKite said...

kak pinky : akak dok mana skrg? tula, katenye ade offer sampai 80% tau!!! nak ker? ceh! mesti mau pink je kan? heheheee........

JD Jen said...

kain pelikat cap gajah duduk ader offer x? heh!

KUREKURE COMEL said...

mina pun suka kain sari...best..
kain dia tahan...tp mina ada 2 pasang je...hihihi...



amik tempahan ye...hehehe...
mina beli yg dh siap...mahal la kat cni nk tempah...baju kurung biasa dah 50 hinggit...



kalau kat rumah apak kat kota tinggi lg la...70 hinggit...

Qaseh dalia adelia said...

wah pose dop agy cik kak oi dah nak beli baju raya ..haha spomsor satu

jeBateja said...

baju melayu lelaki....nak beli kain mcm ne..? cuba bg idea sket

KatekateKite said...

JD Jen : ahaaaa.... tak pasti lah plaks! ;p

Mina : pakai kain sari jugak eh?? best kn?hehee.... wahh! mahalnye upah jahit! 0.0

Qaseh : hehee,,,sponsor tunggu kite kayer!hiks!;p

jebat : baju melayu laki? bli kain yang berkenan lah.... ;D