13 January 2011

Kasut Murah ! ! !



Mari mari marii...........
Jom tengok/cuci2 mate or nak beli???
Eh ehhh......jap japp.... kite bukan nak jual kasut murah...
Kite nak kata kata pasal kasut murah jerk..hiks... ;p
Ok, camni lah, korang sume penah beli kasut murah?murah selain daripada harga SALE, maksudnyer harga die mmg fix price, bukan after less or else....
Kite mmg suke ngn barang2 murah nih.... exp baju, accessories, kasut, apa2 jelah yg boleh dipakai! Asal nampak berGAYA! :D hahahaaa...... kirenyer kite ni tak mementingkan jenama laaa..... ;p
Tapi....... camner yang dikatakan murah tu yer? Bawah 100? 50??......owhhh...bagi kite, kalo baju, sua,kasut, bawah rm20 tu kite akan kate murah ;p ngeeee...... kalo acsories  plak, bawah rm10 tu MURAH! ;D hahahahaaa...kedekut tak??heheheee...... bukan KEDEKUT...JIMAT...... tol tak? Tapi susah laaa nak carik... ;( hahahaa.......
Ok STOP, terlalu panjang mukadimah itu yer? Huh.
Cite dier camnih....... pada suatu hari, ako berjalan2 keseorangan kat JJ S2, dgn niat nak makan PROSPERITY (skema lak ayat) ;p ok2, then ako nmpk la ade booth baru kat dpn kedai OTTO tu...  jual kasut2 yang ala2 murah gitu, semua kasut berharga RM20. Booth camnih pon ade jugak dekat TESCO EXTRA , tp just belek2 je kt tesco tu. Masa kt JJ ni, rasa cam nk bli plak, sbb ade ternampk kasut yg sorg minah ni ade pakai masa gi keje kawen kat Klang haritu, nmpk cantik, bile try test tengok, terjulur plak jari2 kakiku ini.huhuhuu.... so pilih la yang macam nih...........
;
;
;
;
;



 Cantik tak cantik tak????Tak cantik? Ok.fine =.=’
Ok la, beli pon sbb nmpk cam cantik(sbnr nyer byk lg la yg cantik2) sambil tu, dlm hati ni pon berkata,”ok ke ek kualiti die?” ,“tahan lama ker?”,dan mcm2 lagi, tapi hati kecilku berbisik, “kalau nak tau, try la satu,kalau ok, boleh beli lagik” heee.....
Tanpa berlengah lagi tros bayar.(kenapa kite tak tanye kat SA tu yer? Sbb die tak friendly la. huhu)
Tak sbr2 nih nak pakai kasut baru yang murah tu, lalu keesokan harinyer jugak kite pakai, ok la not bad,cun,tapi kenapa tapak mcm kaku semacam ek bile jalan mcm agak pelik.ok never mind, maybe baru2 kot.then jalan lama sikit(dr tmpt parking ke opis mmg agak jauh), alamak, ape ni bunyik batu2 krek krik kruk, tak selese betul. Takper2,relax.......kite ckp lagi.
Then kali kedua pakai, masa gi kenduri kawen kawan kami (Ameng n Fara) kat Muar,masa jalan atas jalan tar(dr tmpt parking kete ke umah pengantin) tu pun bunyik batu bertemu batu.huh.bising tol la.gesek2 sikit, ok bunyik hilang.
hah,nmpk tak kite pakai kasut tuuu........(klik pd gmbr untuk nmpk lebih dkt) tapi tolong abaikan muke yg cam ntahpape tu eehhh.... ;p

Kali ketiga pakai, gi opis semalam,still berbunyik2 exp bile dari jalan tar ke kaki lima kedai2 yang bertiling, fuh boleh nyilu gigi korang kalau yang berlubang tu! Balik keje,masuk je kerete,cam biase kite tukar sliper nak drive, saje la belek2 tapak kasut tu, ape mende la yg asik dok munyik2 nih ek.... skali tengok, FUHhh! Camni ghupenyer tapak die yek?
;

;

;

;

;

;

;

Hahahahaa..... patotla ko bising sangat berbatu2 berbunyik2.....ini gamaknyer ko kat bawah tu....hahahahahaa...KASUT MURAH........ ;D
So kepada korang2 yang ada terasa nak beli kasut murah camnih(dah banyak dah booth ni bukak kat shopping complex,terbaru kite baru nmpk td kat TERMINAL 1) better tak payahlaaa...... ups.kalo nak try 1 pe salahnye kan? ;) ngeeeee...
Tp kalo nak pakai lame mmg tak bleh. Ha, lagi 1, melecet gakla 1st time pakai tu.huhuhuuT_T dalame tak pakai kasut yg buat,kaki melecet,geram gak....melecet kat blkg tu...
So pasnih kite dah tobat tamo bli lagi kasut MURAH camtu dan seangkatan dgn nya....huhuhuuu~
*buat Kak Dot n Kak Azza dan kawan2, kalo nak try buleh jerk..... ;) tapi ni lah pengalaman memakainyer.... T_T

2 yang berkata kata:

azza said...

rajin2lah update blog ye..
jgn bersawang sudaaaaaa.....
welcome to the club..hehehe

Nurul Nur said...

kak azza, dah hamper2 nak bersawang dah nih!
hahahahaa....
ok2, dah ade hp baru nih nak rajin2 update lah!(ceh! apekenemengene ngn hp)
hahahaaa.....